Kertünk-Portánk

Márciusban is beérik a téli koktélparadicsom

Facebook / VikLett
Facebook / VikLett
Sikeres lehet a "harmadvetés".

Egy rövidke facebook-bejegyzés sikeres szobakertészetről tudósított.

Világos Nikolett népszerű blogján osztott meg fotókat a különleges, téli paradicsom ültetvényről. Persze nem kell ipari mennyiségre gondolni, néhány egészséges tő fejlődött a téli hónapokban a napsütéses ablakpárkányon.

Facebook / VikLett

Októberben vetettem őket, amíg szép volt az idő, kint fejlődtek, majd novemberben behoztuk őket. Délre néző hűvös ablakpárkányon növekedtek, szépen beértek a nagyjából 13-18 fok körüli hőmérsékleten. Papírforma szerint narancssárga balkonparadicsom. Az íze meglepően finom és intenzív, bár, kissé savanykásabb mint nyáron, ahhoz nyilván jóval több napsütésre van szüksége

-mesélte a hobbikertész a Sokszínű vidéknek.

Facebook / VikLett

Nikolett azt is elárulta, hogy komposztos földbe vetette a magokat, és mind az 5 tő szépen megerősödött a harmadvetésből.

VikLett-ék a vidéki portán évről évre egy permakultúrás veteményest művelnek, ami nagyjából 150 négyzetméternyi területet foglal el a kertből. A fiatalok szépen haladnak a kerttel, 80-95%-ban zöldség és gyümölcsönellátók, bár jelenleg éppen költözés, felújítás, tereprendezés köti le a napjaikat, így kevesebb idő jutott tavaly a kertészkedésre.

Kapcsolódó
13 évesen kezdte, ma már 500 tő paradicsomot nevel kertjében a fiatal gazda
A 17 éves Mayer Tamás neves budapesti éttermekbe szállít különleges paradicsomaiból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik