Kertünk-Portánk

Palántacsere akcióval szépítik Tatabányát

freepik.com
freepik.com
Megújulhatnak a tatabányai tömbházak előkertjei.

Rendezed a kerted? Ritkítottál, átültettél? Vannak felesleges gumóid, palántáid? Itt az idő, hogy új gazdára leljenek!

A tatabányai PontMost Egyesület tavaszi növénycsere akciójában a kertben feleslegessé vált, a ritkítás, átültetés során kikerülő gumók, hagymák, hajtások kerülhetnek új gazdához, és így megújulhatnak a tatabányai tömbházak előkertjei.

Nem csak a megajándékozottak járnak jól, hiszen az akció keretein belül az ajándékozók sorsoláson juthatnak kertészeti eszközökhöz, írja a kemma.hu.

Az egyesület szakmai partnere a Gördülő kosár kert, amit a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete működtet.

Itt már javában folynak a tavaszi munkálatok, sőt, nemrég egy kisbárány is született. Ide lehet április 13-án és 20-án leadni a már nem kellő növényeket.

Gördülő Kosár Termelői és Közösségi Piac/Facebook

Mi minden jó ötletet támogatunk. Amikor megkerestek bennünket, remek gondolatnak találtuk, hogy ezt a kezdeményezést elindították a városban. Nagyon sokan már a tömbházak előtt kiskerteket művelnek, ami szintén örvendetes. Egy az, hogy szépítik a környezetüket, a másik pedig az, hogy hasznos időtöltés. Egyébként is abban jobban tud az ember abban gyönyörködni, ami a saját munkája

– mondta el Válóczi Ferenc, a vármegyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének alelnöke.

Kapcsolódó
3000 család kap ingyen vetőmagot, palántát a legszegényebb falvakban
Kertművelő programot indított a Máltai Szeretetszolgálat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik