Kertünk-Portánk

Rusztikusan bájos nyaraló lett a felújított 500 éves parasztházból

uniquehomestays
uniquehomestays
Vannak, akik egy ódon házban is meglátják a szépet, és gondos tervezéssel, felújítással újjávarázsolják azt.

Az Egyesült Királyságban,  Malvern Hills szívében található egy ékszerdoboz, egy kőház. Közel 500 éves. 16 hektáros vidéki ingatlan egy ősi almaültetvényben rejtőzve, megannyi festői túraútvonallal övezett földi paradicsom, ami nem mellesleg gyógyforrásvizekkel  és egy privát horgásztóval is büszkélkedhet.

A bájos kőház a 16. században épült, és műemlékvédelem alatt áll. Ma már bérelhető, nyaralóként üzemel.

uniquehomestays

A jelenlegi tulajdonosok még 1989-ben vásárolták meg a farmot, amolyan békés menedékként, kiszabadulva a nagyvárosi nyüzsgő létből. A megálmodott otthon szerény kezdete az állattenyésztéssel és  gyümölcstermesztéssel indult, közben elkezdték az épület helyrehozatalát is.  Azóta is szeretettel és együttérzéssel restaurálják a házikót, ami látványos átalakuláson ment keresztül.

uniquehomestays

Belül láthatjuk az eredeti építkezés nyomait, a téglapadlót és az ősi gerendákat, de a tulajdonosok gondosan megőrizték az eredeti kőfalakat.

Ha belépünk a kőfalak közé, minden lépéssel új kincsekre lelünk

A felújított épület  hangulatos lakótereket kínál, amelyek közé tartozik egy nyitott elrendezésű konyha, étkező és nappali. Az impozáns magasságú étkezőben egészen a galériás, ódon tetőszerkezetig láthatunk. A durva textúrájú étkező falait az egész házban mészfestékkel látták el, hogy lélegezzenek. A tágas nappaliban  kényelmes kanapé fogadja a betérőt, a romantikus kandalló pedig igazi meghittséget biztosít.

uniquehomestays

Nem kevésbé gyönyörködhetünk a léleksimogató panorámában.

uniquehomestays

A földszinten egy hálószoba is található saját fürdőszobával.

uniquehomestays

Az emeletről a hátsó kertet csodálhatjuk, vagy éppen madárcsicsergések közepette pihenhetünk.

uniquehomestays

A ház minden szeglete a tulajdonosok szellemiségét tükrözik, gyönyörű, évek során gyűjtött vintage és egyéb, rusztikus hangulatú tárgyak adják a terek, helyiségek különösen szép hangulatát.

Galéria
uniquehomestays

A kőházon kívül a kék pajtaajtók egy macskaköves teraszra nyílnak, ahol étkezőasztal és csodás virágok, növények biztosítják  a romantikus időtöltést, akár egy jó vacsora vagy egy kis minőségi borozgatás közepette. A ráadás a csodás panoráma. Ha pedig egy kis sétára vágyunk, kanyaroghatunk az almafák között vagy megpihenhetünk a privát horgásztó mellett, illetve tehetünk egy sétát az ősi tölgyfákkal teli mezőn.

uniquehomestays

Egy békés hely, ahol elénk tárul a világ minden szépsége, ahol lekapcsolódhatunk a világ történéseiről és újra kapcsolatba léphetünk a természettel. Nappal és este egyaránt.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik