Kertünk-Portánk

Hétvégi fesztivállal várják a virágok szerelmeseit Gyulán

Unsplash
Unsplash
Három napra virágba borul a város.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Ha ez igaz (és miért ne lenne az), akkor csupa kedves és jó ember fog összegyűlni Gyula belvárosában erre a hétvégére.

2023. május 12. és 14. között rendezik meg a Virágok Fesztiválját, ahol színes növényekkel és programokkal várják a látogatókat.

Az eseményen hatvan kiállító mutatja be különleges növényeit, kertészethez kapcsolódó termékeit.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is jelen lesz egy-egy terület specialistája: így tavirózsákkal, rovarevő növényekkel, kaktuszokkal, pozsgásokkal, mediterrán növényekkel és azok szakértőivel is találkozhatnak a látogatók.

Számos kiegészítő program is vára az érdeklődőket, lesz mazsorettbemutató, koncertezik a Körös Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Gyermek fúvószenekar, lesz néptánc és modern tánc, szombaton pedig két nagy koncert is: fellép a Dirty Slippers, este pedig a blueskirály Deák Bill Gyula. Mellette egész nap kézműves-játszóházban szórakozhatnak a legkisebbek. A gyerekeknek kiírt Az én virágoskertem rajzpályázatra beérkezett alkotásokból kiállítást rendeznek és ebben az évben is megtartják a virágkötészeti versenyt, és lesz bonsaibemutató is.

A programok ingyenesen látogathatók.

Kapcsolódó
Kíméletlen fakitermelésről tudósított a gyulai természetjáró
Egy gyulai természetbarátot felháborított a látványos fakitermelés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik