Kertünk-Portánk

Macskaalommal védekezhetünk a csupasz spanyol csigák ellen

Pixabay.com
Pixabay.com
A cicatulajdonosok előnyben vannak, de bárki beszerezhet egy zsák macskaalmot és kipróbálhatja a spanyol csigák ellen.

Évről-évre probléma, hogy egy kis eső után ellepik a kertet a spanyol csigák és pusztítanak. Sokféle házi praktika létezik – tojáshéj, fahamu, sörcsapda, de akár a futókacsák is bevethetők – de van még lehetőség, írja az edenkert.hu.

Macskaalom csigák ellen

A cicatulajdonosok előnyben vannak, de más is beszerezhet egy zsák macskaalmot és kipróbálhatja a spanyol csigák ellen. És, hogy miért lehet megfelelő?

A szaga riasztó
A macskaalom jellegzetes illatot áraszt, amelyet a spanyol csigák nem kedvelnek. A csigák kényelmetlenül érzik magukat a macskaalom közelében, és inkább elkerülik a területet.

Az alom remek akadály
A macskaalom darabos vagy szemcsés szerkezete kellemetlen lehet a csigák számára. Amikor a csiga megpróbál áthaladni rajta, érzékeny testét irritálhatja, ami elegendő ok lehet arra, hogy az állat távol maradjon.

A macskaalom jó nedvszívó képességgel is rendelkezik. Ha a macskaalom kiszívja a nedvességet a környezetből, a csigák nehezebben tudnak áthaladni rajta.

PH-érték
A macskaalom jelenléte megváltoztathatja a talaj pH-értékét vagy más kémiai tulajdonságait, ami a csigák számára nem ideális környezetet eredményezhet. Ez segíthet csökkenteni a csigák populációját a kertben.

Ha a csigák ezek után is nyüzsögnek a kertben, még mindig van egy lehetséges megoldás – elő a kesztyűvel, és szedjük össze őket, lehetőleg még mielőtt igazán nagyra nőnének, és elkezdenék a tojásrakást.

Kapcsolódó
Így harcol Borbás Marcsi a csupasz spanyol csigák ellen
Két hét alatt kétezer darabot szedett össze a kertjében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik