Kertünk-Portánk

Kinyitottak a szedd magad meggyföldek, olcsón kínálják a gyümölcsöt

mti/ujvári Sándor
mti/ujvári Sándor
Van olyan hely, ahol 300 forintért szedhető kilója.

Az eper és a cseresznye után elkezdődtek a szedd magad akciók az ország meggyföldjein. A nyitás időpontja kertészetenként – a fajták érésének függvényében – változó.

A FruiVeb tájékoztatása szerint az idei hazai meggytermés a jelenlegi kilátások alapján mintegy 15-20%-kal lesz alacsonyabb a tavalyi, 64 ezer tonnás betakarított termésnél. A becslésben azonban van némi bizonytalanság pozitív és negatív irányban egyaránt azáltal, hogy rendkívül heterogén a termés mind fajtánként, mind termesztőkörzetenként.

Mindez nyilván nem befolyásolja a szedd magad meggy akciókat, melyeken a piaci árnál lényegesen olcsóbban juthatunk a kedvelt gyümölcshöz.

Amit fontos tudni: bárhová is indulunk, érdemes előre tájékozódni a felkeresni szánt kertnél a nyitva tartásról és az árakról. Nagyon könnyen előfordulhat ugyanis, hogy előző nap leszedik az utolsó érett szemeket, de akár az időjárási viszonyok miatt is bezárhatják a kertet néhány napra.

A Gyümölcsvadász oldala megbízható körképet nyújt a szedd magad meggyföldek kínálatáról, elérhetőségeiről, melyek IDE KATTINTVA tekinthetőek meg.

Ugyancsak érdemes tájékozódni a Facebookon is, ahol konkrét árakkal is találkozhatunk. A legfrissebb bejegyzések szerint Sárosdon például 300 forintos áron szedhetjük a meggy kilóját, ugyanezt Tökön 500 forintért tehetjük meg.

Kapcsolódó
Biztosítótűvel villámgyorsan lehet meggyet magozni
Tényleg gyors, és még a leve sem fröcsög mindenfelé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik