Otthon készült

Biztosítótűvel villámgyorsan lehet meggyet magozni

Tényleg gyors, és még a leve sem fröcsög mindenfelé.

Itt a meggyszezon a nyakunkon, s képzeletünkben már sorjáznak a finomabbnál-finomabb meggyes sütemények, amiket jó lenne elkészíteni. A fagyasztóba is mehetne néhány zacskóval a nagyszerű nyári gyümölcsből – ám előbb ki kéne magozni.

Kapcsolódó
Ingyen kóstoltatással népszerűsítik a meggyfogyasztást
Több megyében, 19 városban és 21 helyszínen állítottak standot és kóstoltatták a meggyet, így népszerűsítve a finom, hazai gyümölcsöt.

Ugye mindannyiunknak ismerős a kép, ahogy magozunk, s közben mindenfelé fröcsög a meggy leve? A lassú, körülményes és sok piszokkal járó művelet nem tartozik senki kedvenc elfoglaltságai közé, ám most véget vethetünk a tortúrának.

Létezik néhány ügyes trükk, amivel megkönnyíthetjük a munkát, ezek közül mutatunk most egyet, amit mi magunk is kipróbáltunk:

Sokszínű Vidék

Nincs szükség semmi másra, mint egy biztosítótűre. A megmosott meggyet megfogjuk, és a tű keskenyebb végét a mag mellett belenyomjuk a gyümölcsbe.

Sokszínű Vidék

Ezután, mint egy kanállal, egyszerűen kifordítjuk a magot. A művelet könnyű, gyors, és egy szemnyi piszokkal sem jár. Garantáltan nincs marcangolódás, sem meggylé mindenhol. A gyümölcs szépen egyben marad, s már mehet is a sütibe vagy a fagyasztóba.

Sokszínű Vidék
Kapcsolódó
Így tároljuk a gyümölcsöt és a diót télen
Tárolni csak ütődés-, nyomódás,- sérülés- és féregmentes, tökéletesen ép, egészséges gyümölcsöt lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik