Kertünk-Portánk

Eladó az ország egyik legelső dombháza, ami valósággal egybeolvad a természettel

dandan.hu
dandan.hu

Kránitz Zoltán egy kis házat szeretett volna építeni az elődei földjére három évtizeddel ezelőtt, de egy hegyoldalba vájt dombház lett belőle, ami most eladósorba került.

Grátz Antal a szerves építészet kiemelkedő művelője tervezte ezeket a balatonendrédi földházakat, melyek az elsők között voltak a maguk nemében Magyarországon, amikor 1993-ban építette a tulajdonos, olvasható az ingatlanközvetítő Csorba Dániel honlapján.

dandan.hu

Nyáron hűvös, télen kellemes meleg, biztos statikai alapokkal, igazi természetközeli élményt nyújtanak. Mint Kránitz Zoltán fogalmaz,

ez az igazi fenntartható építkezés. Ha arról beszélünk, hogy melegszik a Föld, akkor ez az egyetlen módja annak, hogy ennek egy kicsit ellenálljunk.

A tulajdonos elmondta, nyaranta sokan pihenni járnak ide, viszont tanítási időszakban több száz gyereket fogad azért, hogy megtanítsa nekik a természet szeretetét.

Van, amikor naponta 40-50 gyereket is fogad, és bár mindenki mondja, hogy mennyire nehezen kezelhetőek a kicsik, de ha kint vannak egy kicsit egy órát a telek legmagasabb pontján, akkor a kezelhetetlen kisgyerek is lenyugszik.

Ha egy olyan gyereknél, aki a Minecraft világában él, egy óra után el tudod nála azt érni, hogy azt mondja, hogy ez nagyon szép, akkor helyen vagyunk, mert legközelebb is keresi majd ezt a szépet

– magyarázta.

dandan.hu

A dombház környékén az is hatalmas élmény a gyerekeknek, hogy testközelből láthatnak vadon élő állatokat, és ha egy őz fut el mellettük a saját környezetében, az maradandó élmény. Itt az sem kell elmagyarázni, hogy a fa miért fontos, olyan jó levegő van.

Galériás nappalival, 2 hálószobával, konyhával, fürdőszobával, szaunával, és wifi-s kandallóval, akár 20 fő elszállásolására is alkalmas a ház. További vendégek elszállásolhatók a területen sátorban vagy a faházban lévő ágyakon.

A terület 8575 m2, zártkert besorolású, gyönyörű panorámával a Balatonra és a déli part erdőire, dombjaira. A földház mérete bruttó 168 négyzetméter. A területen kilátó, lombkorona sétány, faház, fa játszóvár, hely lovaknak és vadállatoknak, teraszok és szaletlik lettek kialakítva.

Hogy miért döntött a tulajdonos az eladás mellett, az a videóból nem derült ki.

A képre kattintva galéria nyílik.

Galéria
dandan.hu

Kapcsolódó
Hódító útjukra indulhatnak a konténer dombházak Magyarországon
Nagy előnye, hogy kiásható, elszállítható, eladható.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik