Kertünk-Portánk

Országos sikert ért el a békéscsabai iskolakert

Facebook / Erzsébethelyi Általános Iskola
Facebook / Erzsébethelyi Általános Iskola
Példásan gondozzák az iskola közösségi kertjét a csabai gyerekek.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola két országos díjat is nyert a “Magyarország legszebb konyhakertjei” versenyen – írták az intézmény Facebook oldalán.

Magyarországon évről évre megrendezik a legszebb konyhakertek versenyt, melynek szervezői összegyűjtik azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel ápolják kertjeiket, és egy régi tudáskincs birtokában vannak. Az önkormányzatok, az óvodák és az iskolák kertjeit közösségi kategóriában lehet nevezni, ezeket külön jutalmazzák.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai Fűszerkertje tízéves munka eredményeként öltöt testet. A Nádudvaron megtartott díjátadón egy kiállítás keretében csodálhatták meg a kertekben megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket, a belőlük készült ízlésesen csomagolt finomságokat.

Facebook / Erzsébethelyi Általános Iskola

Két díjat is elhoztak a viharsarkiak, egyiket a „Magánkertek”, a másikat a „Magyarország legszebb iskolai konyhakertje” kategóriában érdemelték ki fűszerkertjükkel.

A békéscsabai iskolakert minden tavasszal újraéled, pótolják az elhalt és elöregedett fűszernövényeket, felújítják a rovarhotelt, virágokat telepítenek a méhlegelőre a gyerekek és a felnőttek legnagyobb örömére.

Kapcsolódó
Keresik az ország legszebb konyhakertjeit
Április 30-ig lehet nevezni a versenyre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik