Így lehet télen is színes a kertünk

A télkert kültéri látványosság, mely örökzöld, látványos kérgű, bogyós, télen virágzó növényekből és füvekből áll.

Nagyon sok kertbarát viseli nehezen a téli hónapokat, főleg azok, akik a színek, a virágok szerelmesei. Szinte a napokat visszafelé számolva várják, hogy a Nap meleg simítására ébredezni kezdjenek kertjükben az első virágok és szépen lassan újra élénk színek csalják a tekintetüket. Azonban jó hír számukra, hogy nem kell színek, formák, illatok nélkül maradnunk az év ezen szakában sem.

Furcsa, de találó elnevezés a winter gardenre, a télkert. Nem télikert, hanem télkert. A télikertben általában a fagyra érzékeny növényeket tartjuk egy beltéri, a kerttől elzárt, világos helyiségben. Ezzel szemben a télkert az egy kültéri látványosság, mely örökzöld, látványos kérgű, bogyós, télen virágzó növényekből és füvekből áll. A Kerti kalauz honlapján olvasható Torsán Lilla írásában, melyek azok a növények, melyek remekül mutatnak benne, miközben látványuk szemüket kényezteti és lelkünket nyugtatják.

Hogyan alakítsunk ki télkertet?

Több lehetőségünk is van. Kiterjeszthetjük a télkert koncepcióját az egész kertre, vagy létrehozhatunk kisebb télkerti részleteket a kertben. Bárhogy is döntünk, az eszközök, a lépések, amikkel szép téli jeleneteket tudunk előállítani, azok megegyeznek minden esetben, hívta fel a figyelmet Torsán Lilla évelőszakértő.

Ültessünk örökzöldeket a télkertbe.

pixabay

Válasszunk szép kérgű és szerkezetű, lombhullató fákat és cserjéket.

pixabay

Ültessünk bogyót nevelő növényeket.

pixabay

Kerüljön a télkertbe télen virágzó növény.

pixabay

Válasszunk jó szerkezetű évelőket.

pixabay

Használjunk díszfüveket.

pixabay

Kapcsolódó
Így óvjuk a sünöket az őszi kerti munkák idején
Az őszi kerti munkákkal óhatatlanul is veszélyeztethetjük a téli álomra húzódó sünöket, de a megfelelő óvintézkedéssel a minimális szintre csökkenthetjük az állatok megzavarását.