Kertünk-Portánk

Hódít a farmház stílus, ahol újjáéled a múlt

Unsplash, Pixabay
Unsplash, Pixabay
A rusztikus és modern találkozása dekoratív, kényelmes otthont eredményez.

A farmház vagy farmhouse jelenleg az egyik legkedveltebb lakberendezési stílus. Keveredik benne a rusztikus, a retró, közben pedig modern és letisztult is. Nem hivalkodó, nem is unalmas. Hogyan rendezzük be otthonunkat a farmház stílus szerint?

A farmház stílus egy olyan belsőépítészeti stílus, amely a vidéki élet hangulatát idézi meg a modern otthonokban. Ez a stílus a hagyományos, kényelmes és meleg érzést keltő designelemeket ötvözi a friss és modern megközelítéssel. Azok körében népszerű, akik a vidéki élet egyszerűségét és a kényelmet szeretnék az akár városi otthonukba vinni.

Mi jellemzi a farmház stílust?

Nyitott, tágas terek

A farmház stílus híveinek otthonában a térrendezés egyszerű, tágas, de nem üres terekkel, megfelelő-elegendő mennyiségű bútorral és dekorációval. A család központi élettere a konyha.

Természetes anyagok

A farmház stílus egyik legfőbb jellemzője a természetes anyagok használata. Fa, kő és fémből készült anyagok alkalmazása teremti meg a vidéki otthonok jellegzetes hangulatát.

Visszafogott színek

A farmház stílusban berendezett otthonokban a visszafogott színek dominálnak, mint a fehér, a szürke, a középbarna, a szürkéskék, a zöld árnyalatai.

Rusztikus bútorok

A farmhouse stílusú bútorok rendszerint rusztikus megjelenésűek, gyakran kézzel készített hatást keltve. Az antik bútorok, fa asztalok és faragott székek mind hozzájárulnak a vidéki stílushoz.

Elengedhetetlen az újrahasznosított berendezési tárgyak alkalmazása: legyen az egy új életet kapó pajtaajtó, egy kaspóként használt kopott bádogvödör vagy egy uszadékfából épített asztal. A belső terekbe is előszeretettel tesznek kültéri kiegészítőket, ülőbútorokat, dekorációkat.

Lakástextilek

A kényelmet és a meghittséget elősegítik a puha textilek, például pamut és gyapjú. Kockás vagy virágos mintás lakástextilek, mint például párnák, függönyök vagy puha takarók sem maradhatnak ki a farmház stílusú lakásból.

Kiegészítők, dekorációk

Ezekben az otthonokban népszerűek az egyszerű, de karakteres kiegészítők, mint például régi paraszti eszközök és fából készült tárgyak.

Farmház stílusú otthonok – a fotógaléria megnyílik a képre kattintva

Galéria
Kapcsolódó
Álomotthont varázsoltak az "ingyen se kellene" házból
Nem tipikusan „első látásra szerelem” házat választott magának a jászfényszarui pár. Azonban ők meglátták a csodát benne, és csodát is tettek vele, családi összefogással, saját kezűleg.
Olvasói sztorik