Kertünk-Portánk

Könyvet írt a hortenziáról a komáromi kertépítő

Getty Images
Getty Images

Napvilágot látott a komáromi Herold Ferenc kertépítő és -gondozó vállalkozó Hortenzia kézikönyve, írja a kemma.hu.

A Facebookon azt írta a szakember, régi dédelgetett álma volt, hogy szakmája területén közérthető, a hobbikertészek számára is haszonnal forgatható szakkönyvet írjon.

Az álom teljesülése nagyon közel került. Mintegy három éve kezdtem bele az első könyvembe, amely egy méltán nagy népszerűségnek örvendő növényről, a hortenziáról szól

– írta Herold Ferenc.

Herold Ferenc / Facebook

A szerző a részletekről azt írta, hogy a Hortenzia kézikönyv igényes, keménytáblás kiadásban végig színes oldalakkal 400 oldal terjedelemben jelenik meg. A fajták bemutatása és jellemzése önmagában olyan mennyiségű képpel illusztrált, hogy képeskönyvként is hasznosítható.

Annak ellenére, hogy szakmai könyv, elsősorban hortenziakedvelőkhöz, hobbikertészekhez szól, mert nyelvezete kerüli a sallangos szakmai kifejezéseket. Ahol mégis szükségszerű a használatuk, ott közérthetően magyarázza el a kifejezések jelentését.

A könyvben minden információ megtalálható, ami a hortenzia sikeres neveléshez, gondozásához kell. Szakemberek számára is nagy segítséget jelent a fajták bemutatása, értékelése, valamint a hortenzia kártevőit, kórokozóit, és gondozási hibáit összeíró fejezet.

A hortenziát sújtó károsítók és fejlődési rendellenességek bemutatásán túl megtalálható a hatékony védekezési mód is. Kiemelten foglalkozik az éghajlatváltozás hortenziára gyakorolt hatásaival, és azok kivédési lehetőségeivel.

Kapcsolódó
Így lesz a rózsaszín hortenziádból csodaszép kék
A hortenzia színe a talaj pH-szintje alapján változik. Minél savasabb a talaj, annál kékebbek a virágok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik