Mozaik

A Google szerint ez a tíz virág a legnépszerűbb a világon

A te kedvenced fent van a listán?

A Google mindent tud, például azt is melyik kutyafajtára, melyik városra, melyik névre vagy akár melyik látnivalóra keresünk rá a legtöbbször.

Nincs ez másképpen a virágokkal sem. A Google keresési listája alapján például kiderült, melyik tíz virág volt a legkeresettebb 2022-ben, írja a balconygardenweb.com.

Lássuk, a világ tíz legnépszerűbb virágát:

pixabay.com

A 10. helyen az írisz végzett. Az írisz virágai feltűnő szépségükkel tűnnek ki, melyet bonyolult szirmaiknak, sokféle színüknek és mintázatuknak köszönhetnek. Igen népszerűek a kertekben, lakberendezésben, valamint esküvők és egyéb rendezvények virágkompozícióiban. Havonta 500.000-n keresnek rá erre a virágra.

A 9. legkeresettebb virág a nárcisz. A nárcisz az első tavaszi virágok közül kerül ki, ezért népszerű választás a kertekben, a szezon beköszöntének ünneplésére. Gazdag a kulturális és szimbolikus történelme is. 600.000-n keresnek rá havonta.

A 8. helyen a hortenzia végzett. A hortenzia is többféle színben létezik, beleértve a fehéret, rózsaszínt, kéket és lilát. Ez teszi népszerű választássá kertekben, de gyönyörű megjelenése miatt a lakberendezők is szívesen használják dekorációként.

A hortenzia népszerű a közösségi médiában és más online platformokon, az emberek gyakran és szívesen osztanak meg képeket bámulatos hortenziabokrokról. A Google-on 700.000 keresés van rá havonta.

pixabay.com

A 7. legnépszerűbb virág a bazsarózsa. A bazsarózsa buja virágokkal és finom illattal kényeztet, ami sokak kedvenc virágává teszi. Népszerűek esküvői csokrokban, a lakberendezésben és más különleges alkalmakkor. Sokféle pünkösdi rózsa létezik, mindegyiknek megvan a maga egyedi színe és jelentése, így biztos sztárja a Google-nak. Havonta legalább 800.000-n rá is keresnek.

A százszorszép végzett a keresési lista 6. helyén. A százszorszép egyszerű, mindennapi kis virág, mely kedves bájáról ismert. Hosszú kulturális és szimbolikus történelmük teszi őket népszerűvé, és gyakran a tisztasággal, az ártatlansággal és az új kezdetekkel kapcsolják össze őket. Kimondottan népszerűek az interneten, havonta 900.000-n keresnek rá.

pixabay.com

Havi 1 millióan keresnek rá a tulipánra, ezzel ez a virág az 5. helyezett a listán. A tulipán népszerű választás kertekbe, lakberendezéshez, esküvőkre és egyéb különleges alkalmakra, mint az anyák napja. Ez a virág is gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Gyakran kapcsolódik a szerelemhez, a jóléthez és az új kezdetekhez. A tulipánokat a virágiparban is széles körben termesztik és használják, így népszerű választás csokrok és díszek készítéséhez. Hazánkban számos Szedd magad tulipánlelőhely is van, ahol mindenki kedvére szedhet ezekből a bájos virágokból.

Az orchidea a 4. a sorban. Egzotikus és finom szépségéről ismert, népszerű választás az otthonokba, de sokan ajándékba is adják a mutatós virágot. A szeretetet, a szépséget, a luxust és az erőt jelképezik. 1,2 millióan írják be havonta a keresőbe az orchidea szót.

Bronzérmes, tehát 3. a listánkon a napraforgó. A napraforgót általában boldogsággal, melegséggel és pozitív energiával társítják, ami miatt kedvelt választás dekorációkhoz, ajándékokhoz és közösségi média bejegyzésekhez. Többféleképpen is felhasználható, többek között olajforrásként, madarak és más állatok táplálékaként, valamint a fenntartható mezőgazdaság szimbólumaként, ami igen népszerűvé teszi a Google-on. 1,5 millió a megkeresések száma egy hónapban.

pixabay.com

Ezüstérmes, a 2. helyre került a liliom. Sokféle liliom létezik, mindegyiknek megvan a maga egyedi színe és jelentése, ami növeli népszerűségét. Mint sok más virághoz, a liliomhoz is különféle kulturális és szimbolikus jelentés társul, mint például a tisztaság, a megújulás és a remény. 1,8 millió megkeresés van rá a Google-n havonta.

1. helyen természetesen a rózsa áll. 2,2 millió keresés érkezik rá havonta, ami nem csoda, hiszen ez a virág a szerelem, a szépség és a romantika szimbólumaként népszerű, de ugyancsak szerethetővé teszi széleskörű elérhetősége és sokféle színe.

Kapcsolódó
Egyre nagyobb kedvenc a kertekben a fagylalt tulipán
Ha az idei virágzásról lemaradtunk, ültessük el hagymáját ősszel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik