Kertünk-Portánk

Cumis bárányt mentettek a Pécskő-szikla tetejéről

facebook/paróczai judit
facebook/paróczai judit
Gond nélkül sikerült befogni a kalandort.

Paróczai Judit salgótarjáni pedagógus magánszemélyként több évtizede állatmentéssel foglalkozik, történeteit pedig rendszeresen közzéteszi Facebook oldalán. Elhivatott állatvédőként rendszeresen segít a helyi állatmenhelyeken takarítani, sétáltatni az állatokat, orvoshoz vinni a sérült vagy beteg egyedeket.

Legutóbbi bejegyzésében ritka és veszélyesnek tűnő mentésről számolt be: egy keservesen bégető picinyke bárányt kellett lehozni a salgótarjáni Pécskő-szikla tetejéről.

Pécskő-szikla

Salgótarján központjától alig 2 kilométernyi távolságra emelkedik az 542 méter magas Pécskő. A vulkáni kúpot 2-3 millió évvel ezelőtt, a pliocén korban, kétszakaszú vulkáni működés hozta létre.

 

A sziklakúp legnagyobb értékét a lenyűgöző panoráma adja. A csúcsról igen szép kilátás nyílik a városra, de főként a Karancs-Medves területére, a környező csúcsokra, így a Salgóra, a Boszorkánykőre, a Szilváskőre, az Őrhegyre, a bárnai Nagy-kőre, Somlyóra, valamint a Medves-fennsík szinte asztallap simaságú területére, továbbá a Karancs vonulataira.

Paróczai Katalin két önkéntes segítőjével sietett a bejelentést követően a helyszínre. Nagyon óvatosan kellett menteniük, mert a megriadt barika bármikor leugorhatott volna a szikláról. A közös munka eredményeképp örömükre gond nélkül sikerült megfogniuk a kis bégetőt.

A történet fénypontja, hogy akit felhívtunk, hogy a barihoz adjon tanácsot, kiderült, hogy tőle vasárnap eltűnt az egyik cumis. Mivel jelölve volt, így tudhattuk, hogy ő az eltévedt kis barika. Hazavittük. Egyből szaladt a bárány anyukához. A puszik után elkezdett cumizni. Boldogság volt látni őket

– írta a hölgy a közösségi oldalon.

facebook/paróczai katalin
Kapcsolódó
146 millió forintot ér a világ legdrágább báránya
A kis holland Texel-szigetről származó fajta egyedeire nagy a kereslet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik