Kertünk-Portánk

17 millió forintért is vehetünk már kastélyt

Akad 12 milliárdért is.

Akinek régi álma, hogy kastélyban élhessen, annak egész sok lehetősége van: Magyarországon több mint 150 eladó kastély van most. A többségük Pest és Bács-Kiskun vármegyében található. Nem is feltétlenül kell nagyon mélyen a zsebbe nyúlni miatta, van már 17,5 millió forintért, de természetesen a másik véglet sem marad el, a legdrágábbat jelenleg 12 milliárdért kínálják – derült ki az Economx kérésére az ingatlan.com által készített gyűjtésből.

A legdrágább, 30 millió eurós, azaz 12 milliárd forintos kastély Szombathelyen található, itt 41 szobát és 65 ezer négyzetméteres telket kapunk a pénzünkért a 16. századból származó épületben. Olyan különlegességek is megtalálhatók benne, mint gróf Széchenyi István könyves szekrénye vagy gróf Andrássy Gyula ágya, de saját, gyógyvízzel táplált termálkútja is van.

A legolcsóbb kastély természetesen felújítandó állapotú. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Tibolddarócon található a 9 szobás, műemlékvédelmi besorolással is rendelkező Gencsy kúria, mely 17,5 millió forintért megvásárolható.

Ha a hazai kastélykínálatot nézzük, akkor átlagosan 300 millióba kerül egy ilyen ingatlan, általában ezért már 10 szoba jár körülbelül 600 négyzetméteren, 6000 négyzetméteres telken.

Kapcsolódó
280 millióért árulják az impozáns somogyi kastélyt
A Kacskovics-kastély a 19. század elején épült Gyugy községben, a Balatontól 10 kilométerre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik