Kertünk-Portánk

Igény szerint házhoz megy a kukamosó Kaposváron

illusztráció/mti/Czeglédi Zsolt
illusztráció/mti/Czeglédi Zsolt
A tisztítást egy speciálisan erre a feladatra kialakított magasnyomású, illetve vegyszeres mosásra alkalmas géppel végzik.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. dolgozói a társaságtól bérelt edényeket térítésmentesen tisztítják meg, de az ügyfelek saját tulajdonú edényeit is kimossák néhány ezer forintért, írta a Sonline.

Évente két alkalommal tisztítják a társaságtól bérelt 1100 literes kommunális edényeket, de a lakosok saját gyűjtőedényeit is színre, formára, méretre való tekintet nélkül kimossák. A 110–120–240 literes kuka tisztítása bruttó 9 512 forintba kerül, a nagyobbak pedig 18 923 forintba.

Eddig félszázan jelentkeztek a tisztítási akcióra, leginkább társasházak kérték a szolgáltatást. A tisztítást egy speciálisan erre a feladatra kialakított magasnyomású, illetve vegyszeres mosásra alkalmas géppel végzik.

Fontos a higiénia és a közegészségügyi szempontok miatt a kukák tisztítása, így elkerülhető a rágcsálók elszaporodása és a kellemetlen szagoktól is mentesítjük az edényeket

– mondta a portálnak Szilágyi Ádám, a cég ügyvezetője.

Ezen a héten zajlik a gyűjtőedények kimosása, szeptember közepén pedig újra tisztítják a kukákat.

Kapcsolódó
Világhírű lett a nagyvázsonyi szemétgyűjtő lovas fogat
Környezetbarát, takarékos és csendes. Külföldön már évekkel ezelőtt bevált.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik