Életmód

Kitiltották a kukákat egy ausztrál iskolából

A hallgatóknak minden olyan hulladékot haza kell vinniük, amely nem újrahasznosítható és nem komposztálható.

Szokatlan lépésre szánta el magát egy ausztrál lányiskola: eltüntették a kukákat az iskola területéről. A rendszert azután vezették be, hogy az intézmény részt vett a műanyagmentes július kihívásban, melynek keretein belül a tanulók sok mindent megtanultak a műanyag szennyezésről, írja a Treehugger.

Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

Míg a hallgatók a szemetet az iskolán belül a komposztálóba vagy az újrahasznosítóba tehetik, azokat, amelyek egyikbe sem illenek, nem dobhatják ki, meg kell őrizniük őket.

Ösztönözni szeretnénk a hallgatókat, hogy csomagolják az ebédet saját éthordóba, és használjanak kevesebb csomagolóanyagot. Lesz egy rendszerünk, amely díjat ad majd azoknak a hallgatóknak, akik a legkevesebb szemetet termelik

– mondta el Karen Money igazgató, aki azt is elmagyarázta, hogy ugyanazt a modellt alkalmazzák, mint az ausztráliai nemzeti parkok: ,,A hulladékot, amit a kiránduló bevisz az erdőbe, ki is kell hoznia!”

Az iskola fenntarthatósági csapata hat hónapig konzultált a hallgatókkal és a szülőkkel, és az ötletet a kukák megszüntetéséről rengetegen támogatták. Andrew Vance biológiatanár szerint az iskola megvizsgálta a szeméttermelését, és 2018-ban 954 köbméter hulladékot termeltek, amelynek eltávolítása 13 000 dollárba került. Ez további érv volt amellett, hogy az új rendszer elinduljon.

Mivel a fiatalabb generációt nagyon érdekli a környezetvédelem, várhatóan nem ez az iskola lesz az egyetlen, amely megszünteti a kukákat és a tudatosabb életmódra ösztönzi a tanulókat.

Kiemelt kép: Pixabay.com

700 kilométert gyalogolt hátrafelé az esőerdők megmentéséért az indonéz férfi
Útja során egy visszapillantó tükör segítségével haladt hátrafelé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik