Kertünk-Portánk

Így marad friss télig a most leszedett uborka

pixabay
pixabay
A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" uborkához.

Az uborka lefagyasztása lehetővé teszi, hogy hosszú ideig megőrizd terméseid frissességét. Az  uborkák akár hónapokon át is tárolhatók egy fagyasztóban, viszont nem mindegy, hogy hogyan készíted fel őket a „hibernációra”. Íme minden, amit az uborkák lefagyasztásáról tudnod érdemes, írta az Agrároldal.

Habár senki sem tilthatja meg, hogy egy egész uborkát helyezz a fagyasztóba, a termések textúrája így sokkal puhább és vizenyős lesz, mint a friss uborkáké. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy előtte felszeleteled őket.

Meddig tárolható az uborka lefagyasztása után?

Az uborka fagyasztása után akár 6-9 hónapig is felhasználható marad. Természetesen érdemes minél többet frissen felhasználni belőlük, majd eltenni a maradékot máskorra.

Ezt tedd miután kivetted a fagyasztóból!

  • A lefagyasztott uborkák felolvasztásához először a hűtőbe kell áthelyezni őket a fagyasztóból, lehetőleg egy egész éjszakára.
  • Készülj fel rá, hogy a korábban lefagyasztott, majd felolvasztott uborkák valamivel puhábbak lesznek, mint a friss, ropogós termések.

Módszerek az uborka lefagyasztásához

  • Próbálj minél egyenletesebb, 6 mm vastag szeleteket vágni. Így mindegyikük ugyan olyan gyorsan fagy meg, majd olvad fel, amikor szükséged van rájuk.
  • Vágj tehát 6 mm-es szeleteket uborkáidból, majd helyezd ezeket egy sütőpapírra.
  • Ez után mehetnek a fagyasztóba 3 órára.
  • A 3 óra elteltével vedd ki őket a fagyasztóból, helyezd őket egy légmentesen zárható tárolóba, majd vissza a fagyasztóba.

pixabay

Az uborka fagyasztása után: új dimenziók a felhasználásban

  • Turmixok és smoothie-k: Az uborka fagyasztása kifejezetten praktikus lehet azok számára akik egészséges italok fogyasztására nyitottak. A fagyasztott uborka kiváló alapanyag turmixokhoz, mivel friss, hűsítő ízt ad hozzá.
  • Levesek: Az uborka fagyasztása után bátran adható hideg levesekhez. A gazpacho vagy tzatziki leves remek összetevője, a fagyasztott uborka tökéletes alapanyag lehet ezekben az ételekben. F
  • Szószok és mártogatósok: uborkát használhatunk különböző szószok és mártogatósok, például tzatziki készítéséhez. Aprítva vagy pépesítve könnyen belekeverhető.
  • Jégkockák helyett: Fagyasztott uborkaszeletek jól használhatók italok hűtésére is, különösen nyáron. Frissítően hatnak vízben, limonádéban vagy akár koktélokban is
Kapcsolódó
Így marad friss télig a most leszedett paradicsom
A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" paradicsomhoz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik