Mozaik

Medve támadt egy szlovák falu polgármesterére

A férfi véletlenül riasztotta fel álmából az állatot, aki nyomban támadt.
Korábban a témában:

Felsőtóti (Horná Ves) falu 53 éves polgármestere, Jozef Hrotek a családjával kirándult vasárnap Turócremete (Vrícko) környékén, amikor belebotlott a medvébe – írta az MTI.

Mint a Markiza tévében elmondta, az állat ugyanúgy meglepődött, mint ő, de végül a ragadozó volt a gyorsabb: megragadta a lábánál és egy sziklának lökte, majd odébbállt.

Fotó: Wikimedia Commons

Fotó: Wikimedia Commons

A polgármester a combján és az ülepén szenvedett kisebb sérüléseket, amelyeket kórházban láttak el. Hrotek szerint egy hatalmas állattal találkozott, a medve lehetett úgy 200-300 kilós.

Egy vadászati szakértő figyelmeztette a túrázókat, hogy Szlovákiában a szokatlanul enyhe időjárás miatt sok medve még nem kezdte meg téli álmát, ugyanakkor már nem találnak elegendő élelmet, ezért rendkívül ingerlékenyek lehetnek.

Szlovákiában becslések szerint 800 barnamedve él.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.