Mozaik

Mint a mesében! 10 romantikus falu Európából

Körülnéztünk Európában, és találtunk kicsinyke, de meseszép településeket.

Bőséggel találunk a világban olyan helyeket, ahol béke honol, ahol szívesen eltöltenénk néhány napot. Ezeken a településeken a természet érintetlen szépsége találkozik a meseszép házakkal, melyek lélekemelő hangulatot kölcsönöznek a turistáknak.

Nézzünk körül Európa néhány országában! A romantikus falvak a mindennapi élet rohanásától távol mosolygó helyi lakosokkal, autentikus nemzeti ételekkel és lélegzetelállító tájakkal várják a megfáradt vándorokat.

Hallstatt, Ausztria

faluausztria

A hegy tövében a Hallstatti-tó télen-nyáron lenyűgöző. A sóbányászat már a múlté, inkább a borostyánnal borított házak jelentenek felüdülést.

Manarola, Olaszország

faluolasz

Eredeti olaszos vendégszeretet,  történelmi emlékek, építészeti remekek csalogatják a látogatókat a faluba.

Bibury, Anglia

faluangol

Jellemzően gyönyörű angol táj, ahol élvezhetjük a pisztrángok halászatát és a kőből épült nyaralók látványát, no és vendégszeretetét.

Colmar, France

falufrancia

A frissen sült croissant illata lengi be az utcákat, miközben a német gótika és francia neo-barokk építészet találkozása bűvöli el a sétálókat.

Reine, Norvégia

falunorvég

Festői kis halászfalu, ahonnan remek kilátás nyílik a tengerre, a környező hegyekre és innen megcsodálható az északi fény.

Cong, Írország

faluír

A falu Galway régióban fekszik. Gyönyörű kastély és romok, valamint egy apátság idézi fel a középkor hangulatát.

Gruyeres, Svájc

falusvájc

Az „Infamous” nevű finom sajtot itt készítik, a Saane folyó völgyében, ahol gyalogtúrákon ismerkedhetnek meg a természetbarátok az Alpok természeti szépségeivel.

Garenin, Skócia

faluskót

A kis faluban kilenc helyreállított, hagyományos kőház várja a turistákat – a maga érintetlen természeti szépségével.

Bled, Szlovénia

MTI/EPA/Erdem Sahin

A Bledi-tó aligha szorul bemutatásra, különösen akkor, ha ez a kép többet mond ezer szónál. Ez alighanem a romantika csúcsa!

Santorini, Görögország

falugorog

A helyiek úgy tartják, hogy itt megcsodálhatjuk Görögország legszebb naplementéjét. A mesebeli szépségű, egyedülálló természeti adottságokkal rendelkező kis sziget vulkáni működés során jött létre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik