Mozaik

Eladó ház titkos barlanggal

Ilyen csak a mesékben, vagy a filmekben van, gondolná az ember, pedig ez a ház létezik.

A műremek Antony Dracup alkotása, aki a kívülről semmi különös ingatlant varázsolta át, nem hétköznapi módon.

Angliában, a shropshire-i Bridgnorth-ban fekvő ház kívülről egyáltalán nem tűnik se különlegesnek, se különösebben vonzónak, ám a látogató véleménye alighanem gyökeresen megváltozik, amikor belép

– olvasható a kívültágasabb blogon.

A kívülről apró ingatlan Antony Dracup művész otthona volt évekig, és amikor belépünk, akkor a szokásos nappali, két hálószoba, kis konyha mellett (vagy pontosabban: mögött) egy egészen elképesztő pincerendszert találunk.

Fotó: antonydracup.weebly.com
Fotó: antonydracup.weebly.com

Antony Dracup ugyanis éveket töltött az életéből azzal, hogy fantasztikus módon átalakította a házat, amiből kis túlzással palotát vagy katedrálist faragott, szobákkal, szabad terekkel, folyosókkal, kívül pedig tetőterasszal, kertekkel.

A kertben már a ház megvételekor volt egy kis barlang, ezt bővítette ki (nem kicsit…) a művész, aki saját kezűleg bányászta ki a homokot és alakította a ma is látható formájúra a házat.

Antony Dracup 2002-ben, 72 éves korában hunyt el, és fia, Dennis szerint apja gyakorlatilag teljesen a maga képére formálta összes korábbi házát is, elsősorban azzal, hogy plusz oszlopokat, boltíveket, faragott, üveggel és acéllal, vassal díszített, a zajvédelmet pedig egy sor plusz téglával oldotta meg – mindezt az elejétől a végéig saját kezűleg vitte véghez.

Fotó: antonydracup.weebly.com
Fotó: antonydracup.weebly.com

A Dracups Cottage névre hallgató ház most eladó, a 200 ezer fontos (82 millió forintos) ár nem is tűnik olyan soknak érte, hiszen egy dolog biztos: tökéletesen egyedi darabot kap a leendő tulajdonos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik