Mozaik

Ez a fiatalember 6 hét alatt építette meg álmai házát

Kis szerencse, egy jó barát és kreativitás kellett hozzá.

Amikor az ember egy nyaraló építésbe kezd, először kiszámolja, milyen mélyen kell a pénztárcájába nyúlnia. A nagyságrend többnyire sok-sok millióra rúg, de Steve Areen példája megmutatja, hogy álmaink pihenőhelyét jóval kevesebb pénzből is megvalósíthatjuk.

A kezdetek
A kezdetek

Ami a szerencsét és a barátot illeti: az amerikai fotós-zenész és világutazó fiatalember Thailföldön is jó barátra akadt Hajjar Gibran személyében. A mangótermesztéssel foglalkozó thai férfi és felesége felajánlott Stevenek egy területet a birtokán, arra inspirálva vendéget: építsenek együtt egy különös nyaralót a mangóliget közepén.

Ami a kreativitást illeti: a kupolás ház terveit együtt készítették el, saját ötleteik alapján. A költségek tervezésénél tudták, hogy Thaiföldön olcsó az alapanyag, így biztosan olcsón megússzák a vállalkozást. Cementet, agyagtéglát, terméskövet, kavicsot, fát használtak az építés során, a végén pedig festék kellett a mangó szín „felmázolásához”.

Célegyenesben a projekt
Célegyenesben a projekt

Ami a pénzt illeti: a remekmű Hajjar Gibran dolgos thai barátainak közreműködésével 6 hét alatt elkészült, és szőröstül-bőröstül, berendezéssel együtt 9 ezer dollárba, cirka 2 millió forintba került.

A végeredmény

FotÓ:goodhomedesign.com
FotÓ:goodhomedesign.com

mango11

Ami a jövőt illeti: a két jó barát szeretné továbbfejleszteni építési technikáját, hogy hasonló gyöngyszemeket hidegebb éghajlati viszonyok között, környezetbarát szigeteléssel megvalósíthassanak.

mango12

mango9

Felüdülésként egy rövid videó a mangóházról:

Fotók: Steve Areen

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik