Mozaik

Megnyílt Európa első sörszökőkútja

A turisztikai látványossággal a kulturált sörfogyasztást szeretnék népszerűsíteni.

Néhány hónappal ezelőtt a kontinens első, Magyarországon található bormozijáról cikkezett a sajtó, melyről ITT TALÁLHATÓ ÍRÁSUNK. Néhány napja megnyitották Európa első sörszökőkútját: a Zöld Arany a szlovéniai Zalec városában várja a látogatókat.

Janko Kos polgármester ezzel az új látványossággal akarja fellendíteni a komlóültetvényeiről ismert kis szlovén település turizmusát. A sörszökőkút ötletét néhány évvel ezelőtt helyi vállalkozók vetették fel.

Nem ingyen sörről van szó, amelyből kényük kedvükre fogyaszthatnak az idelátogatók – mondta a polgármester.

Janko Kos kifejtette, hogy hat euróért mindenki kap egy mikrochippel ellátott poharat, amelybe öt különböző csapból egy-egy deci sört csapolhat magának.

Fotó: lonelyplanet.com
Fotó: lonelyplanet.com

Nem az a cél, hogy az emberek berúgjanak, a kulturált sörfogyasztást szeretnénk népszerűsíteni” – hangsúlyozta.

A városka polgármestere úgy értékelte: a külföldi látogatók érdeklődése hihetetlenül nagy. Elképzelése szerint a turisták a jövőben özönleni fognak a különleges látványossághoz.

A szökőkút építésére 170 ezer eurót (52,8 millió forintot) költött az önkormányzat, de ennél többet, 180 ezer eurót (57,7 millió forint) magánadományokból gyűjtöttek össze. A polgármester szerint még soha nem volt ekkora támogatottsága egyetlen projektnek sem a városban: a kivitelezést 95 vállalat és 58 magánszemély támogatta – írta az MTI.

Címfotó: dmarge.com

Olvasói sztorik