Mozaik

Gyűjtés kezdődött a leégett székelyföldi templom újjáépítésére

Villámcsapás végzett a fellegek szomszédságában található kegyhellyel.

2016. szeptember 18-án, vasárnap este villámcsapás érte az atyhai templomot Székelyföldön. A villám becsapódása vasárnap este 21:30 és 21:45 között történhetett. A lángok gyorsan átterjedtek a teljes tetőszerkezetre és a toronyra is – írta az Élő Székelyföld portál.

Bár a néhány évvel ezelőtt teljesen felújított épület rendelkezett villámhárítóval, olyan rendkívüli erősségű volt a légköri elektromos kisülés, hogy a szentély fölött a tetőszerkezet azonnal lángra kapott.

atyha2simómárton

A plébános és a harangozó, akik a helyszínen tartózkodtak azokban a pillanatokban – hiszen szokás szerint harangoztak az égiháború ellen – két alkalommal hatoltak be az égő épületbe, de az értékeket a szentségtartó és néhány miseruha kivételével már nem tudták kimenteni.

atyha4

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016. szeptember 21-én közleményben jelentette be, hogy gyűjtést hirdet a Hargita megyei Atyha településen villámcsapás következtében leégett templom újjáépítésére.

A felajánlásokat a Szeretetszolgálat OTP Banknál vezetett 11784009-20201739 számú számlájára várják. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet hozzájárulni a gyűjtéshez, az adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalásra nyílik lehetőség.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívása

„Építsük fel az ATYHA-i házat!”

Tegnap még láttuk Atyha újjáépített, takaros templomát. Ma por és hamu. Vasárnap éjszaka villámcsapás végzett az Udvarhelyszék közelében, a Fiastetőn, a fellegek szomszédságában található templommal. Isten magyar és székely-magyar gyermekei építsük fel az Atyha-i házat, hogy a Mennyei Atya gyermekei az Atyha-i templomukban ismét egybegyűlhessenek istendicséretre, felnövekedvén egymás szolgálatára.

Tisztelettel, Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

Fotók: Facebook/Simó Márton

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik