Mozaik

Színesben szép a világ

Épületek, melyek már-már a mesékre emlékeztetnek

Gyakorlatilag mindegy, hol járunk a nagyvilágban, amikor ilyen színesre festett épületeket látunk. Mintha a meséket idéznék, pedig a jelen gyönyörűségei. Találtunk közülük néhányat itt és itt, csodáld meg Te is a szebbnél szebb színes világot.

színescím

Kastély a hegyek ölelésében

színes1németország

Ezt a Németországban található erődöt  zöld erdők és az alpesi hegyek ölelésében évről évre sokan keresik fel. 1886-os megépítése után tippelt adatok szerint több mint 61 millió ember látogatta meg.

Színes szálló gyógyvízzel

színesausztria

Az Ausztriában lévő Blumau Hotel a természettel összhangban épült meg, ahol gyógyvíz kényezteti a vendégeket, aki ilyenkor talán elfelejtik, milyen színes világ közepébe csöppentek.

Lengyel és tündéri

színeslengyel

Krzywy Domek lengyel  “görbe kis háza” olyan, mint egy paprikajancsi épület. 2004-ben épült Sopotban.

Speciális épület

színesmcdonald6

A Ronald Mc Donald Haus a németországi Essen egyik „rendkívüli” háza. Az épület 17 speciális szobát rejt és gyógyításra szolgál. Ideiglenes lakói életének talán a színek is újult erőt adnak.

Csodák csodája

színes7

A Hundertwasser Ház Plochingen építészeti és művészeti remeke. Ebben a németországi városban minden turista csodájára jár az épületnek.

Zöld Citadella

színes8

A Magdeburg szívében található Zöld Citadella – mely nevét az épületet körülvevő növényekről kapta – a híres „színező”, Hundertwasser utolsó projektje. Az épületben szálloda működik.

Moszkva sem maradt le

színesorosz

A lista nem lenne teljes a Vaszilij Blazsennij Székesegyház nélkül, mely a moszkvai Vörös téren áll. Bár ez eredetileg a templom, színeivel lenyűgözi a világot.

Barcelona remeke

színesspanyol

Zseniális építész, Antoni Gaudí Casa tervezte Barcelona egyik legismertebb épületét. A szabálytalan ovális ablakok és a faragott kő mesebeli érzést sugall.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik