Mozaik

Ajándékba kínál 399 afrikai óriáscsigát egy lakitelki család

Váratlanul érkeztek a jövevények.

Az afrikai óriáscsiga, az achátcsiga nagy termete és könnyű tarthatósága miatt népszerű díszállat. Egy Lakitelken élő család fiúgyermekének is megtetszett ez az akár 20 centiméter hosszúságot is elérő fajta, így kapott hármat ajándékba.

csiga2

A szülőknek azonban nem lettek kedvenceik az állatok, most pedig egyenesen megriadtak egy ritkán tapasztalt jelenségtől, amiről az anyuka írt bejegyzést közösségi oldalán.

A gyereknek volt 3 undorító trópusi csigája, amiből kettőt sikeresen elajándékoztunk. Egy maradt, akinek Steve Rogers a neve. Nos, Sztivi magányában is megtojt. Nem izgultam, gondoltam, úgy van ez, mint a tyúkoknál, tojnak kakas nélkül is. Nem siettem a tojások kitakarításával. Erre Steve megörvendeztetett bennünket körülbelül 400 kis csigával.

Pedig nem meglepetés a történet, mert az afrikai óriáscsiga spermiumot és petesejtet is termel, s noha az önmegtermékenyítés ritka, párzás után a spermát akár két évig is tárolhatják. Ez történhetett most Sztivi esetében is.

Mivel a család nem akarja kiirtani a jövevényeket, most az anyuka közösségi oldalán gazdikat keres legalább 399 csigaszerető személynek, mert egyet megtartanának. Szabad a pálya, hölgyeim és uraim vigyék – hiszen ingyen adják.

Fotók: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik