Mozaik

Kikeltek az első gólyafiókák – Nézd meg a tüneményeket a bekamerázott fészekben

Ráadásul az egyetlen hazai bekamerázott fekete gólya fészekben látható az első négy madárka.

A gemenci erdő sűrűjében található hazánk egyetlen bekamerázott fekete gólya fészke, melybe Tóbiás, a hím 2017. február 26-án érkezett meg teleléséből. Párja, a Sára névre keresztelt tojó – aki valószínűleg minden évben Tóbiás párja – március 2-án landolt a fészekben. Hogy milyen hosszú utat tettek meg külön-külön, azt senki sem tudja, hiszen nem jeladósak.

A gólyapár egyébként 2011-ben rakott fészket a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, a Keselyűsben, ahol bekamerázták költőhelyüket.

A fekete gólyákról és az egyetlen jeladós magyar fekete gólya, Zoltán afrikai kalandjairól többször is írtunk. Most nem ő a főszereplő, hiszen kikelt a bekamerázott fészekben a Tóbiás és Sára szerelméből született négy fióka. A negyedik éppen pénteken, április 28-án.

Türelem, türelem

A bekamerázott fészek élő közvetítését a Gemenc Zrt. weboldalára kattintva követheted, de alább is bekukkanthatsz a természet e piciny csodájába, a fiókák életébe. Türelem kell ahhoz, hogy megpillantsd a fiókákat – és a reklám is olykor zavaró -, de amikor etetik a kicsiket, az minden várakozásért kárpótol.
Open Video Platform

Olvasói sztorik