Mozaik

Csodájára járnak a szivárványszínűre festett falunak

Az élet időnként szürke lehet, de egy indonéz falu minden megtesz annak érdekében, hogy színt adjon a világnak – írja a Lonely Planet.

Kampung Pelangi az elmúlt évtizedekben egyáltalán nem számított turisztikai csomópontnak, de néhány hete tömegek látogatnak el a településre, hogy átéljék a szivárvány színűre festett házak által sugárzott vidámságot.

Village improvement program. . . . . . #kampungpelangi #kampungtematik #semarang #village #rainbow #like4like #nganu

Arief Rakhman (@arieprakhman) által megosztott bejegyzés, 2017. Máj 9., 05:15 PDT

A tartományi kormány 300 millió rúpiát – átszámítva 6,5 millió forintot – szánt a felújításra.

223 házat és azok tetejét festették ki legalább három különböző színnel, az épületek oldalát pedig egy-egy 3D-s graffitivel tették még izgalmasabbá.

És – ha már lúd, legyen kövér alapon – a hidat, a korlátokat és az összes padot is átszínezték. Csakúgy, mint az olaszországi Buranoban.

A munkát múlt hónapban fejezték be, a helyieket pedig lenyűgözte az átalakulás.

A fejlesztéssel fellendült a falu gazdasága, a lakosok ételt és ajándéktárgyakat árulnak az érdeklődőknek. Szociális győzelemről is beszélhetünk, Kampung Pelangit idáig nyomornegyedként tartották számon az országban.

A polgármester most azt szeretné, ha a településen található mind a 390 házat kifestenék a közeljövőben, és tervezik a határ menti folyó kitisztítását is.

Tanúság: összefogás a kulcsa mindennek.

060517 #kampungpelangi #kampungpelangibanjarbaru

LidHa Chair (@lidhachair) által megosztott bejegyzés, 2017. Máj 8., 00:59 PDT

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!