Mozaik

Most tudtuk meg, hogy léteznek a kúszókenguruk, és nem lehet betelni a fotóikkal

Néhány hete gyakorlatilag tényként közöltük, hogy a hermelin a világ legcukibb kisállata, de a menyétfélék családjába tartozó fajnak vetélytársa akadt.

Ausztráliában nincs hiány az imádnivaló erszényesekből. Ott van például a szép wallaby és a rövidfarkú kenguru, de valószínűleg csak kevesen tudtak idáig a kúszókenguruk létezéséről – írja a Bored Panda.

A kúszókenguruk rendkívül hasonlítanak az általunk ismert kengurukhoz, annyi kivétellel, hogy kétszer olyan bolyhosak és elsőre fákon élő medvék jutnak róluk az ember eszébe.

A főként Ausztráliában és Új-Guineában élő aranyos állatokat nehéz befogni és még mindig nagyon keveset tud róluk a tudomány. Pontos számukat nehéz megbecsülni is, az viszont tény, hogy az orvvadászat és az élőhelyük csökkenése miatt veszélyben vannak és egyre ritkábban találkozni velük a vadonban.

Mivel ritka ékkőnek számítanak, 2016 júniusában az egész világot bejárta, hogy 36 év elteltével megszületett az első állatkerti kúszókenguru, ami reményt adott a faj túléléséhez.

Ha kicsit lejjebb görgetsz, a saját szemeiddel csodálhatod meg a valaha létezett egyik legédesebb teremtényt. De vigyázat, a képek függőséget okoznak.

Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik