Mozaik

Idén is megépült a világhírű jéghotel – És bámulatosabb, mint valaha

Bár a téli hónapokban a legtöbben meleg helyekre vágynak, az idén is megépített svéd jéghotel még a trópusi éghajlat szerelmeseinek is felkelti az érdeklődését.

A Jukkasjärvi városának partjainál található szálloda 35 egyedülálló lakosztállyal nyitotta meg a kapuit múlt héten. A látogatók kikapcsolódásként elfogyaszthatnak egy italt a hotel jégből kialakított bárjában, de a szintén jégből készült dísztermet és a galériát is szabadon felkereshetik. A létesítmény hallját kézzel csiszolt jégkristályokból álló csillárok teszik még különlegesebbé – írja a Travel + Leisure.

ICEHOTEL

A jéghotel tulajdonosai idén 17 nemzet 36 művészét kérték fel, hogy aprólékos munkával dolgozzák ki a szállodában lévő 15 jelentősebb jégszobrot. Ezek mindegyike valamilyen módon kapcsolódik egymáshoz, hiszen ha a tél véget ér, a műalkotások elolvadnak, az így keletkező víz pedig a Torna folyóban köt ki egy tökéletes körforgás jegyében.

ICEHOTEL

A világhírű jéghotel építésének előkészületei márciusban kezdődtek, amikor hatalmas jégtömböket mertek ki a Torne folyóból. Az ezekből megalkotott szobrok mind mást ábrázolnak: van, amelyiken űrhajósok köszönnek vissza, de jégből faragott, élethű nyúllal is találkozni a belsejében.

ICEHOTEL

A jégszobákban stílusosan jégből kialakított ágyak vannak, amelyeket természetesen meleg szőrmével takarnak, hogy a lehető legkényelmesebben pihenhessenek éjjelenként a vendégek.

ICEHOTEL

A látogatóknak lehetőségük nyílik megcsodálni a sarki fényt, kipróbálhatják, milyen kutyaszánnal közlekedni, bevezetik őket a jégszobrászat világába, részt vehetnek szaunaszeánszokon, megtanulhatják az északi jóga alapjait és egy pusztai vacsorára is benevezhetnek.

Ha passzív kikapcsolódásra vágyunk, akkor tűz ropogása mellett ülhetünk le a hotel éttermében, ahol akár a Michelin-csillagos séf, Alexender Meier 12 fogásos menüjét is megkóstolhatjuk.

A jéghotel 2018. április 15-ig tart nyitva, úgyhogy érdemes mielőbb helyet foglalni.

ICEHOTEL
ICEHOTEL
ICEHOTEL
ICEHOTEL
ICEHOTEL
ICEHOTEL
Jégbe fagyott a Magas-Tátra téli szentélye
Remélik, hogy az időjárás legalább öt hónapig kedvez az épületnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik