Mozaik

Seregélyek ezrei rajzoltak hatalmas madarat az égre

A természetben néha olyan dolgok történnek, amelyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. Tökéletes véletlenek, amelyek pompásan ábrázolják világunk szépségét és csodáit.

Daniel Biber német fényképész az Északkelet-Spanyolországban található Costa Brava partjainál kémlelte az eget, amikor seregélyek ezrei szálltak fel a magasba.

A madarak jellemzően akkor csoportosulnak ilyen nagy számban, ha veszélyes ragadozót, mondjuk egy sast vagy egy keselyűt észlelnek a közelben. De a légtáncuk ezúttal a megszokottnál is látványosabb volt, ugyanis egy madár alakját vették fel, mintha így üzentek volna a betolakodónak:

mi nagyobbak vagyunk nálad.

Daniel Biber/lensculture

A jelenségről készített képekkel Biber díjat nyert egy nemzetközi fotópályázaton, igaz, ő csak otthon jött rá, hogy mit is látott valójában.

Mikor áttöltöttem a felvételeket a számítógépemre, akkor láttam, hogy milyen alakot öltöttek a seregélyek. Annyira koncentráltam a fotózásra, hogy észre sem vettem, mi is zajlik pontosan előttem

– mondta a Daily Mailnek.

Biber számára a türelem hozta meg a kívánt sikert, hiszen korábban több alkalommal sem sikerült megörökítenie a seregélyek vonulását, és a mi legnagyobb örömünkre a legjobbkor jött meg számára az áttörés.

Daniel Biber/lensculture
Daniel Biber/lensculture
Rendszeresen felkeresi a kocsmát az Ásotthalmon telelő gólya
Ha minden igaz, a madár már a hetedik telét tölti itthon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik