Mozaik

Modellt állnak az erdő állatai a finn fényképésznek

Joachim Munter fényképész felvételeinek köszönhetően betekintést nyerhetünk a finn erdők varázslatos világába. Az állatokról készült portréit látva a helyszínen érezzük magunkat és meg kell győződnünk róla, hogy nem álmodunk-e.

A Helsinki származású fotós a Bored Panda megkeresésére elmondta, mindössze tíz hónapja kezdett el fényképezni. Eleinte a táj jobban érdekelte őt, de később átváltott a vadvilág megörökítésére, elmondása szerint azért, mert ez nagyobb kihívás és nagyobb elismerést lehet vele kiérdemelni.

Ha megnézzük a képeket, olyan, mintha az állatokat kiképezték volna a pózolásra. Munter a kíváncsi rókától kezdve az éhes mókusig minden teremtménnyel szoros köteléket épít ki, hogy kényelmesen érezzék magukat a kamera előtt.

A vadvilági fényképezés kulcsa, hogy elnyerd az állatok bizalmát. Szerintem az a legfontosabb, hogy nem szabad üldözni őket. Idő és türelem kell hozzá, hogy biztonságban érezzék magukat körülötted

– magyarázta Munter.

Mint fogalmazott, naponta néhány órát tölt el a fényképezéssel a szabadban. Azt szereti benne a legjobban, hogy kiszámíthatatlan és sosem tudhatja, milyen állattal találja magát szemben.

Néha hetekbe telhet egy jó pillanat elkapása, máskor néhány óra alatt több is van

– tette hozzá.

Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Joachim Munter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik