Mozaik

Tíz állatos történet, ami megdobogtatta a szíveket 2017-ben

Most már tényleg csak néhány nap van hátra az évből, ezért kicsit visszatekintettünk az időben, hogy milyen állatos történetek csaltak mosolyt az arcunkra 2017-ben. Összeválogattuk hát a legaranyosabb sztorikat a teljesség igénye nélkül.

1. Ollie a kemény fagyban is hűségesen várta gazdáit, akik költözéskor az utcára tették

YouTube

A dobozokkal, lommal, szeméttel együtt szívtelenül az út szélén hagyták. A kutya talán fel sem fogta mi történt, mert végtelen elkeseredett pofival ült a kupac tetején, és talán abban reménykedett, hogy családja visszajön érte.

2. Benzinkúton hagyták a gazdái, teljes munkaidős állást kapott a kutyus

TheDodo

Azóta munkavállalói igazolvánnyal a nyakában köszönti a betérő vendégeket. Az ajtónál várja az emberek érkezését, majd eléjük szalad és mindenkinek mosolyt csal az arcára. A vásárlók imádják, olykor még játékokat is vesznek nekik.

3. Aki az állatokon segít, az a világon segít – Hálás pillanatok mentett vidrakölykök első etetéséről

YouTube

Az egzotikus állatokra vágyó hobbi állattartók  olykor vagyonokat képesek fizetni egy-egy példányért. Általánosnak mondható a kölykök vadászata, őket sok esetben az anyjuk mellől rabolnak el, és nem ritka, hogy étlen-szomjan és mostoha körülmények között tartják. Az állatbarátoknak köszönhetően egyre több állatot megmentenek és visszaengednek a vadonba.

4. Létezik annál édesebb, mint mikor egy jegesmacit fürdetnek?

YouTube

Addig is míg itthon nem láthatunk élőben jegesmacit, megnézhettük videón az édes ceremóniát a torontói állatkert jóvoltából.

5. Kiszökött a kapun és megölelte legjobb barátját a magányos kutyus

Oranit Kittragul

Egy napon Audi gazdája elfelejtette kulcsra zárni a kertre nyíló kaput, amikor munkába ment, így lehetőséget teremtett a huskynak a szökésre. Oranit pedig legnagyobb meglepetésére egyszer csak arra lett figyelmes, hogy Audi kiszabadult és a kerítésükön támaszkodik. És Messy természetesen ott termett, hogy köszöntse őt.

6. Furcsa hangokra ébredt, egy hiúzcsalád fogadta a verandán

Tim Newton/Facebook

A szerencsés fotós megközelítőleg húsz képkockát tudott rögzíteni, mielőtt a család továbbállt a házától.

7. Egy igazán elszánt mosómedve képes az ajtón is kopogtatni

YouTube

A videó főszereplője Rocksy amolyan koldus szerepben tetszelegve minden nap megjelenik a  kiszemelt család házánál, ahol rendszeresen ennivalót kap, amivel kicsinyeit is táplálja.

8. Hollandiában került elő a Tamásiból eltűnt macska

Facebook

A cica Tamásiban, egy nemzetközi cég telephelyén mászhatott be észrevétlenül a kamionba, ahol rázárták az ajtót és elindultak vele.

9. Besétált az ajándékboltba egy őzike, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Facebook

Körülbelül harminc perccel később ismét megjelent az ajtóban az őz, de ezúttal az egész családját hozta magával. A többiek, mint a jólnevelt gyerekek vártak a küszöbnél.

10. Rendszeresen felkeresi a kocsmát az Ásotthalmon telelő gólya

Facebook

A gólyát továbbra is a helyiek etetik telente, ha tartós, nagy hideg van, akkor a természetvédelmi őr visz neki apróhalat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik