Mozaik

A tejút és a varázspatkó rangos díjat nyert Amerikában

Nagy sikert ért el a Székelyföldi Legendárium rajzfilmje.

Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje, “A Tejút és a varázspatkó” a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon, Kelet-Európából és animációs kategóriában egyedüliként – olvasható a Székelyföldi Legendárium Facebook-oldalán.

A The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diego La Jolla kerületében. A nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be több kategóriában. Idén többek közt az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból, Indiából, Kínából, Ausztráliából, Új-Zélandról és Európából is jelentkeztek alkotók nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és –sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, illetve animációs filmekkel.

A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, A tejút és a varázspatkó (angolul: The Milky Way, rendező: Barabás Árpád) című rajzfilmjét, amellyel elnyerte a kiválósági díjat (Award of Excellence).

A fesztiválra idén január 19-éig lehetett nevezni, az eredményhirdetésre február 7-én került sor. Az elismeréseket négy kategóriában adták át: egy fődíjas alkotás (Best of Show) mellett több kiválósági díj (Award of Excellence – a legmagasabb szakmai szintű és kreatív alkotások díja), érdemdíj (Award of Merit – a technikai és művészi munka élismerése), illetve elismerő díj (Award of Recognition – egy-egy bizonyos alkategória kiemelkedő alkotása) talált gazdára.

A kiválósági díjjal a legmagasabb színvonalú filmkészítést jutalmazta a zsűri. A Székelyföldi Legendárium rajzfilmje mellett amerikai, szingapúri, tajvani, indiai, Új-zélandi, ausztráliai, osztrák, ír, belga, német, dán és francia produkciók kaptak kiválósági díjat.

A filmfesztivál szervezői a díjazás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók és munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére: több mint 44 ezer filmes szakemberhez juttatják el a díjazott alkotások listáját, ezáltal lehetőséget biztosítva nemzetközi szakmai partnerségek, együttműködések kialakítására.

Rajzfilm előzetes

A Tejút és a varázspatkó

Közzétette: Legendarium – 2017. szeptember 4.

Olvasói sztorik