Mozaik

Megszökött a vágóhídra vezető úton, és hetekig rejtőzködött az erdőben a hős boci

Százezrek szívébe lopta be magát egy bátor tehén, aki hetekig barangolt egy északnyugat-hollandiai erdőben annak reményében, hogy örökre kiszabadul a fogságból és hátralévő életét szabadon töltheti.

Hermien története akkor kezdődött, amikor egy vágóhídra induló teherautóra tették fel. Az állatot elfelejtették megláncolni, az pedig az első adandó alkalommal kiszökött az erdőbe, ahol december óta rejtőzködött.

Nagyjából hat hete lehetett már magányosan a szabadban, és érthetően rendkívül félénk, egyetlen emberben sem bízik meg, aki megközelíti

– nyilatkozott a holland NL Times című lapnak Bert Hollander, Koeienrusthuis város állatmenhelyéről.

A vágóhídról mentették ki - Nézzétek meg, milyen hálás érte
Kutyát vagy macskát örökbe fogadni is nagy felelősség, de egy bocit, ahhoz talán már több is kell. Elhivatottság, kötődés, "szerelem".

A limuzin fajtájú tehén szerencsésen alakult szökése napok alatt bejárta a közösségi médiát Hollandiában, a felhasználók pedig a legkülönbözőbb hashtagekkel (#GoHermien, #HelpHermien, #FreeHermien) fejezték ki együttérzésüket irányába.

Miután meghallotta a sztorit, Pieter van Vollenhoven, Beatrix egykori királynő veje a Twitteren kért segítséget az emberektől. A felhívásra azonnal reagált egy holland baloldali politikai párt, az Állatok Pártja, és közösségi finanszírozású kampányt indítottak Hermien szabadságáért.

Mostanáig 48 ezer eurót, átszámítva közel 15 millió forintot gyűjtöttek össze.

Mint írták, a pénzt arra fordítják, hogy a tehénnek ne eshessen bántódása a jövőben. Közölték, hogy Hermient a De Leemweg nevű állatmenhelyen helyezik el, amely kizárólag az adományokból tartja fenn magát. Ők veszik magukhoz a vágóhidakról megszökött, elhanyagolt és bármilyen oknál fogva magára hagyott teheneket. Az állatok itt békés életet élhetnek egészen természetes halálukig.

A hős tehénről immár videó is készült, a felvételt alább megtekinthetjük.

(Treehugger)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik