Mozaik

Szelfizni várja a gyerekeket Brúnó kutya, a tűzoltó százados

Mint minden labradornak, neki is a vérében van a játékosság és az emberszeretet.

Nógrád megyében, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgál Brúnó százados, az ország “leglustább tűzoltója”. Az ötéves labrador 2013 októberétől teljesíti szolgálati kötelezettségeit salgótarjáni állomáshelyén, s ez idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert mind a felnőttek, mind pedig elsősorban a gyerekek körében – olvasható a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldalán.

Kellemes ünnepeket kíván Brúnó százados, a négylábú tűzoltó
Ő az ország „leglustább tűzoltója”. Pontosabban névlegesen tűzoltó, majdnem százados, viszont valóban Brúnó.

Mint minden labradornak, Brúnónak is a vérében van a játékosság és az emberszeretet, s ezt minden adandó alkalommal kifejezi. A parancsnokságra gyakran érkeznek gyermekcsoportok, akik a laktanya, a tűzoltógépjárművek, a védőfelszerelések és a technikai eszközök megismerése mellett előszeretettel játszanak Brúnó századossal.

Egyedülálló bemutatót lehet nyerni

A kutya népszerűségét “kihasználva” a tűzoltó hivatás bemutatása és egyben a gyermekek tűzvédelmi ismereteinek fejlesztése, felelősségtudatra nevelése érdekében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság „Szelfizz Brúnó századossal, a tűzoltókutyával!” című programot szervez. Ennek lényege, hogy óvodás és általános iskolás csoportokat várnak a salgótarjáni tűzoltók laktanyájába, ahol lehet fényképezkedni Brúnóval, körbejárni a laktanyát, közben pedig megismerni a tűzoltói hivatás izgalmas részleteit.

Az akció fontos eleme, hogy a látogatást követően az óvodás és általános iskolai első osztályos gyermekeknek rajzban, az általános iskolai felsőbb tagozatos diákoknak pedig írásban visszaküldhetiki a Brúnóval megélt élményt. Az az óvoda és az az általános iskola, ahonnan nyár végéig a legtöbb rajz és megírt történet érkezik, egyedülálló tűzoltóbemutatót nyer, emellett korosztálynak megfelelő tűzmegelőzési oktatást kap.

A parancsnokság tökéletes osztálykirándulási helyszín is lehet a diákoknak. Nógrád megye természeti értékeinek feltérképezése közben jól beilleszthető a programba a nagyjából egy órás laktanyalátogatás

– írják a felhívásban.

A látogatásokról minden alkalommal fénykép készül és a program sikeréről időről időre beszámol az igazgatóság weboldalán. A programra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges a nograd.szovivo@katved.gov.hu e-mail címen. Kérik az érdeklődőket, hogy a levélben írják meg, hogy mikor és hány fővel szeretnének érkezni, valamint minden esetben adják meg a kapcsolattartó telefonszámát, akivel a egyeztethetnek.

Fotók: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik