Mozaik

Gólyák tízezrei készülődnek útjuk folytatására

A világ egyik legjelentősebb madárvándorlási útvonalán merítenek erőt.

Az Izrael északi részén, a libanoni és szíriai határ közelében elterülő Amagon Hula Nemzeti Park a világ egyik legjelentősebb madárvándorlási útvonala, február végén-március elején a vonuló madarak százezreinek pihenőhelye.

Egyes adatok szerint a vonulási időszakokban legalább 400 madárfaj  érinti a területet. Közülük sok ott is tölti a telet, mert minden táplálékot megtalál, amire szüksége van. Idegenforgalmi szempontból is kiemelt jelentőségű a nemzeti park, hiszen a látogatók szinte testközelből figyelhetik meg a változatos növény- és állatvilágot. Nem véletlenül mondják, hogy az Amagon Hula a természet, az idegenforgalom és a mezőgazdaság közötti együttműködés tökéletes modellje.

A darvak és pelikánok tízezrei eltörpülnek az itt megpihenő és átvonuló fehér gólyák számától, akik legalább 500 ezren őszi és tavaszi vonulásuk során megfordulnak a területen.

Az Agamon Hula Nemzeti Parkban 2018. március 7-én készített videón jól látszik, hogy hatalmas csapatokban gyülekeznek útjuk folytatására a gólyacsapatok.

Közzétette: ‎אגמון החולה קק"ל – Agamon Hula‎ – 2018. március 6.

Kiemelt kép: Pixabay

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hazaérkezett bekamerázott fészkébe Tóbiás, a fekete gólya
Március 2-án délután 5 órakor szállt le gemenci fészkére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik