Mozaik

Elkészült az idei első portré Báróról

Vasárnap délelőtt megérkezett őrhalmi fészkébe Báró, a jeladós fehér gólya azok után, hogy gyakorlatilag már a szakemberek is kevés esélyt láttak arra, hogy életben van.

Báró tavaly is az elsők között, március 3-án érkezett meg teleléséből Magyarországra, de a szakemberek egészen tavalyelőttig nem tudták, hogy mi áll viselkedésének a hátterében.

2016 tavaszán aztán sikerült műholdas jeladóval megjelölni a madarat, aminek köszönhetően kiderült, hogy a gólya nem a hazai állomány fő telelőterületére, Szudánba és Csádba, hanem csupán Kis-Ázsiába, Izrael térségébe vonul.

Ez a rövidítés jelentős, sok ezer kilométeres megtakarítást jelent, ezért tudott Báró – a többieknél jelentősen nagyobb kockázatot is vállalva – korábban megérkezni Magyarországra.

A tüneményes gólyáról Klein András fényképész készített egy minden tekintetben bámulatos fotót, ami minden bizonnyal az első idei portré róla.

Na ki van itthon? :)Kicsit késve, de megérkezett Báró! Egy portrét kértem tőle, meg is kaptam!Köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Közzétette: Bandignography – 2018. március 14.

A fotográfus megkeresésünkre arról írt, Báró eddig ideje nagy részét otthon tölti, de már nagyon szeretné őt lencsevégre kapni békázás közben is. Ez tavaly sikerült is neki.

Ma végre sikerült Bárót lencsevégre kapni egy kalandosabb fotózás során! Fészkét elhagyva az ártérre ment élelem után….

Közzétette: Bandignography – 2017. március 11.

A Báró fészkébe IDE KATTINTVA kukkanthatsz be, a többi jeladós gólya jelenlegi tartózkodási helyét pedig ITT NÉZHETED MEG.

Báró hazaérkezett

Báró első percei, miután hazaért bekamerázott őrhalmi fészkébe. Köszöntünk itthon, kismadár!

Közzétette: Sokszínű Vidék – 2018. március 11.

Hazaérkezett Afrikából Zoltán, az egyetlen magyar jeladós fekete gólya
Elfoglalta fészkét a Gemencben - hamarosan kezdődik a költési időszak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik