Mozaik

Magyarországon először tűzik műsorra Sir David Attenborough bámulatos sorozatát

Egy évtizeddel ezelőtt a Bolygónk, a Föld című sorozat újraértelmezte a természetfilm készítést, az eddigi legteljesebb képet alkotva ezzel a földi életről. Tíz év elteltével a filmes technikák és a természettudomány fejlődésének köszönhetően ismét forradalmian új perspektívából pillanthatjuk meg bolygónkat.

A most 91 éves Sir David Attenborough munkáját 2016-ban mutatta be a BBC, Magyarországon pedig elsőként a Spektrumon lesz látható.

A Bolygónk, a Föld második évadának első epizódját szombaton 13 óra 55 perckor tűzi műsorra a csatorna, a második részt pedig vasárnap délután ugyanebben az időpontban. A következő négy részt pedig szintén azonos időpontokban vetítik a következő két hétvége napjain, írja a HVG.

A sorozathoz 40 országban összesen 117 alkalommal forgattak a legmodernebb technikai eszközök segítségével.

Mike Gunton producer korábban arról beszélt,

a vizuális hatások miatt olyan, mintha az állatoknál lennének a kamerák. Olyan pozíciókban helyeztük el az eszközeinket, ahol operatőr korábban sosem filmezett. Az állatok szinte maguk készítik a felvételeket: ahogy elhaladnak a kamerák előtt, azok bekapcsolnak.

Gunton példaként említette, hogy a hóleopárdokat korábban csak kilométerekről tudták lencsevégre kapni. Most újra visszatértek élőhelyükre és tucatnyi rögzített kamerát helyeztek ki a szabadban.

91 évesen új természetfilm-sorozattal jelentkezik Sir David Attenborough
Napjaink legismertebb természettudósa jól tudja, hogy a kor csak egy szám.

Kiemelt kép: AFP/Ben Stansall

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik