Mozaik

Röszkén tojással köszöntötte a húsvétot Virág, a fehér gólya

Úgy látszik, nem akart lemaradni Sárától, a fekete gólyától.

Legyen tél vagy nyár, tavasz vagy ősz, a madárbarátok a gólyák életét mindig kitüntetett figyelemmel kísérik. Ilyentájt többségük már hazatért teleléséből és elfoglalta fészkét, sőt: a tojásrakás is elkezdődött. Március 29-én éppen arról számoltunk be, hogy Sára és Tóbiás, a két fekete gólya gemeci költőhelyén már megvan az első tojás.

Húsvéti gólyaöröm Gemencen: megvan az első tojás
Látható lesz Zoltán, a jeladós fekete gólya és párja is.

Mintha meghallotta volna a hírt a röszkei bekamerázott fészekbe visszatért fehér gólya pár, Virág és Tisza: a felvételek tanúsága szerint ugyanis március 30-ikára virradó éjjel itt is “bepottyant” a fészekbe – a fehér gólyák Magyarországon bekamerázott fészkei közül elsőként – a tojás.Íme a hajnali kamerakép:

A gólyapár több mint 10 éve költ a röszkei községházán rakott fészkébe, melyhez Márki Jenő, a helyi horgászszövetség titkára 2010-ben önkéntesen, saját elhatározásából szerelt fel kamerát, hogy az egész világ láthassa Virág és Tisza életét. Idén Virág március 15-én, Tisza március 16-án érkezett vissza a fészekbe, ahol március 30-ikára hajnalra lett meg az első tojás, melyet várhatóan újabbak követnek.

A fészek ÉLŐBEN IDE KATTINTVA nézhető meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik