Mozaik

Ilyen romantikus étterem ritka egy óceánban

Egyediségével lett világhírű.

Zanzibár gyönyörű kis sziget mintegy 40 kilométerre a tanzániai partoktól, az Indiai-óceánban, és kétségtelenül Kelet-Afrika legjelentősebb helyei közé tartozik. A 19. században a világ elsőszámú fűszerszigetévé és a rabszolga-kereskedelem központjává nőtte ki magát, ma azonban idegenforgalma révén ismert a világban. Az UNESCO Zanzibárt a Világörökség részévé nyilvánította.

S valóban: sem ceruza, sem ecset nem tud ilyen szépséget létrehozni, csak a természet képes ilyen látványosságra. A pihenésre csábító környezet egyik gyöngyszeme és ritkasága az óceán partközeli sziklájára épített Rock Restaurant, mely szokatlan helyszínével új szintre emelte a vendéglátás választékát.

Megközelíteni két változatban lehet. Apálykor a vizenyős talajon gumicsizmában gyalogosan ajánlott, dagálykor pedig csónakkal juthat el a vendég az étterembe.

A picinyke egységben mindössze 12 asztal várja a vendégeket, miniatűr terasza pedig teljes panorámát nyújt a végtelennek tűnő vizekre. A Rock Restaurant nem csupán elhelyezkedésének, hanem konyhájának köszönhetően is világhírű. Az étel- és italválaszték bőséges: a homár, garnéla, kalamári és mindenféle halcsoda után jólesik egy pohár trópusi koktél vagy éppen egy hűs üdítő.

Esetleg bakancslistára?

Via

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik