Mozaik

Két év után derült ki, hogy a család kedvenc kutyája nem is kutya

Valóban nem mindennapi látvány 110 kilós kutyában gyönyörködni, aki ráadásként két lábon is jár. Egy délnyugat-kínai családnál azonban pontosan ez történt, amikoris erősen megkérdőjelezték, hogy a tibeti masztiffnak vélt kedvenc ebük valóban kutya-e.

Su Yun még 2016-ban lepte meg a családját egy nyaralásból hazatérve egy “kiskutyával”. A kis állat azonnal a család kedvence lett, bár mindjárt az elején feltűnt az állat meglepő étvágya. Napi egy doboz gyümölcsöt és két zacskó tésztát fogyasztott akkoriban- írja az Independent.

Ahogyan nőtt a kis kedvenc egyre inkább kezdett elbizonytalanodni a család.

-Napról napra jobban hasonlított a medvére – nyilatkozott  Yun asszony.

Bár a kifejlett tibeti masztiff  valóban medveszerű fejjel rendelkezik, a törzse is  rendkívül erős, de a súlya csak 60-70 kg körül mozog, ellentétben a család példányával, aki már bő egy évesen 82 kg volt. Az állatot ketrecben tartották, de  miután a család egyre jobban félt tőle, így nemrégiben Yun kihívta a hivatali tisztviselőket. Ekkor derült ki, hogy a család kutyája valójában egy veszélyeztetett ázsiai fekete medve, melyeket több ezer dollárért lehet értékesíteni a fekete piacon.

A tisztviselők felvételei is azt bizonyítják, hogy a már több, mint két méteres kedvenc nem csak medveszerű, hanem medve is.

Fotó: CGTN

Annak ellenére, hogy a medvét háziállatként tartották a Yun családnál, a munkatársak annyira megrémültek a termetes állattól, hogy mielőtt elszállították, le kellett szedálni.  Videó az Independent oldalán. A medvét most a Yunnan Vadvédelmi Megőrzési Központba szállították. A tisztviselők szerint a medve egészséges.

Furcsa módon, ez nem az első alkalom, hogy a medvebocsot összetévesztenek egy kiskutyával. Márciusban ugyanebben a tartományban egy férfi vett magához egy medvét, miután az erdőben találta és azt hitte, hogy kóbor kutya. A múlt héten egy nő úgy gondolta, hogy egy japán spitz kölyköt vásárolt, később jöttek rá, hogy róka.

Címlapfotó: dogwallpapers.net

Egyenként vitte át az úton bocsait az anyamedve Tusnádfürdőnél
Percekig állt a forgalom egy anyamedve miatt a napokban Romániában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik