Mozaik

Őzikék fogadták be az erdőben a magányos bocit

Bonnie, a borjú napjainkban fajtársaival üti el az időt egy farmon a New York állambeli Watkins Glenben, de az elmúlt egy évet őzikékkel élte le, írja az MNN.

A történet akkor kezdődött, amikor Bonnie gazdái váratlanul elhunytak, a család pedig a teljes örökségtől aukción szeretett volna megválni. A felfordulásban az állat megrémült, és meg sem állt a sűrű erdő mélyéig.

Bonnie

Mivel augusztust írtunk, a hőmérséklet meleg volt, és bőven volt mit legelnie a bocinak a túléléshez. Amíg szökésben volt, rengeteg történet látott róla napvilágot, a legizgalmasabbal mégis egy vadász szolgált, aki szokatlan társaságban találkozott vele: egy csapat szarvassal karöltve.

Sosem láttam korábban olyat, hogy vadon élő állatok befogadjanak egy bocit. Együtt aludtak, együtt mozogtak napközben. A csorda teljes értékű tagjává vált. Azt tippelem, annyira megijedt, hogy nem bírt meglenni egyedül

– fogalmazott Susie Coston, az állatnak jelenleg otthont adó farm igazgatója.

Bonnie

Mivel közeledett a tél, az embereknek akcióba kellett lépniük. Egy vadász kameracsapdát helyezett ki az erdőben, ahová étellel és itallal csalogatta oda a tehenet. Nem volt nehéz elnyerni Bonnie bizalmát, ugyanakkor vitte magával a barátait is.

Ahogy egyre hidegebb lett és egyre nagyobb hó esett, a bocit befogták. Hiába lett a helyiek között népszerű, Bonnie nem élhette volna túl másként a kalandot, mert többen is azzal fenyegetőztek, ha belép a telkükre az állat, agyonlövik.

A bocinak mindenesetre panaszra semmi oka nem lehet: a farmon egyetlen állatot sem visznek vágóhídra, ráadásul van kivel barátkoznia is, hiszen rajta kívül több mint 700 jószág él még itt.

Bonnie
Olvasói sztorik