Mozaik

Végleg leszámol a műanyag zacskókkal egy nagy áruházlánc

Nem adnak többé műanyag zacskókat a DM üzletekben.

A nagyvilágban tapasztalható hatalmas méretű műanyagszennyezésre válaszul a DM áruházlánc korábban is több lépést tett a plasztik bevásárlószatyrok visszaszorítása érdekében. A vállalat két lépésben szüntette meg az ingyenes szatyrokat. 2011-ben a nagy méretű, tavaly a kis méretű ingyenes táskái is eltűntek, 2019 januárjától pedig már a megvásárolható műanyag, egyszer használatos táskákat is kivonta a forgalomból – számolt be róla a Brand Trend.

A vállalat a plasztikszatyrok helyett papírtáskát ajánl a vásárlóknak, amelynek árát januártól mérséklelték.

Chile betiltotta a műanyag bevásárlószatyrokat
A tilalom formálisan pénteken lépett életbe a hivatalos közlönyben való publikálással.

Az eltűnő műanyag táskák helyett többször használatos pamuttáskát és nagy teherbírású permanent táskákat is kínálnak.

A pamuttáskákra való áttérést ösztönzi a DM azzal is, hogy a használt darabokat jelképes 1 forintért újakra kicserélik az üzletekben. Az újrahasznosított, papírból készülő papírtáskák előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, biohulladék gyűjtésére is alkalmas. Később a táska visszakerülhet az újrahasznosítási körforgásba. A permanent táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, teljes egészében újrahasznosítható.

A DM gazdasági közösségként kiemelt területként kezeli a környezettudatosságot, döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak és a tudatos vásárlói magatartás segítésének.

A cég bio- és környezetbarát termékek széles választékát kínálja vevői számára, és évek óta foglalkoznak a termékek csomagolásának  optimalizálásával is. Környezetbarát termékeik csomagolásán zöld lóhere motívum segíti a vásárlóknak az eligazodást.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik