Otthon készült

Kávékapszulákból készülnek a parádsasvári nyugdíjas csodás ékszerei

Igazi gyönyörűségek kerülnek ki Anna kezéből.

A világon mindenből lehet csodákat alkotni, akár még a feleslegessé vált hulladékokból is, csak észre kell venni a lehetőségeket. Így gondolta a Parádsasváron élő Nyilasné Kovács Anna is, aki, mikor üvegcsiszoló állásából nyugdíjba ment, elfoglaltságot keresett magának.

Így kezdett el csodálatos ékszereket készíteni kiürült kávékapszulákból.

Fotó: Nyilasné Kovács Anna

Olyan elfoglaltságot kerestem, ahol alkothatok. A házi tyúktojás kéznél volt, így legelőször tojásokat kezdtem gravírozni. Mivel nem tetszettek a tartók, amikbe a gravírozott tojások kerültek, elkezdtem azokat is elkészíteni színes pet palackokból. Ezután jöttek az ékszerek, ékszertartók, újabb és újabb alkotások, minden színes pet palackból

– mesélt a kezdetekről Anna.

Pet palackból készült ékszerek Fotó: Nyilasné Kovács Anna

Mikor a család kapszulás kávéfőzőt vásárolt, adta magát a lehetőség, hogy Anna a kiürült tokokat is felhasználja. Így születtek meg keze alatt az első kávékapszula ékszerek.

Fotó: Nyilasné Kovács Anna

Nem volt internetünk sokáig, így mindent a saját fejem után csináltam, nem másoltam senki munkáját.  Mindig olyat akartam és ezután is olyat akarok készíteni, amilyet más nem. Természetesen ma már van internetünk, és láttam is a világhálón, mások hogyan és miket készítenek, de én maradtam továbbra is az egyéni ötleteimnél

– mondta el a Sokszínű vidéknek Anna, aki azt is elárulta, hogy 2011 óta minden év nyarán alkotó kiállítást szervez a lakóhelyén „Ügyes kezek” néven, hogy összehozza a faluban élő tehetséges hobbiművészeket. Szeretné, ha sokan megmutatnák az otthon, négy fal között hobbi szinten készített alkotásaikat.

Fotó: Nyilasné Kovács Anna

Az ötletekhez és a megvalósításhoz is szívből gratulálunk!

Galéria
Fotó: Nyilasné Kovács Anna

Kiemelt kép: Nyilasné Kovács Anna

Gyékényszálakból születnek a tápéi művésznő szobrai
Évtizedek óta őrzi és ápolja a vidék gyékényes mestereinek tudását.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik