Mozaik

Ments meg egy kutyát a Valentin-napi virág árából

Egy formabontó akció kedvéért összefogott az Eszkuláp Egyesület és a Démény, a kötsög közösségi oldal. Felhívásuk lényege, hogy idén a Valentin-napi virág árából bárki megmenthet egy kutyát, amihez mindössze annyit kell tennie, hogy átutalja az összeget az állatmentő szervezet számlájára.

Mint írják, az önzetlenség jegyében így tehetünk valami jót, miközben kapunk is, ráadásul nem kell új ruhára költeni, csokija pedig mindenkinek van dugiban a munkahelyi asztal fiókjában.

Utalni február 14-ig lehet Valentin megjegyzéssel az Eszkuláp Egyesületnek. Minden elért százezer forint egy kutya megmentését jelenti.

A felhívásban megjegyzik, egy kutya induló költsége elég magas, ha a mentést nem esetlegesen szeretné az ember végezni, illetve ha nem áll rendelkezésére korlátlanul és ingyenesen biztonságos elhelyezési lehetőség.

Mivel mi most alapvetően gyepmesteri telepekről, illetve egy menhelyről, aki ilyen jellegű tevékenységet is ellát tervezünk kutyákat érkeztetni, így fontos a kutyák számára biztonságos, elkülönített és fedett kennel. Ezt nagyobb létszám esetén kutyapanzióban tudjuk megoldani. Le is foglaltunk tíz kennelt, oda jön az első csapat kutya február 17-én, vasárnap

– fogalmaztak.

Az erre a célra beérkező összeget a projekthez rendelten kezelik és elkülönített nyilvántartást vezetnek a hozzájuk befolyt pénzadományokról. Lesznek olyan kutyák, akik nem használják fel a rájuk kalkulált összeget, ők a megmaradt pénzzel a még gondozásunkban maradt, szintén Valentin kutyaként mentett társaikat segíti majd.

Lesznek azonban olyanok is, akik maradnak azután is, hogy a projekt régen véget ért, legalábbis a pénzügyi zárás megtörtént. Ők azt követően szépen betagozódnak a normál eszkulápos védencek közé, és hónapról hónapra előteremtik majd az ő költségeiket is.

Az akcióról minden további részlet ide kattintva elérhető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik