Mozaik

Szelfipadokkal védenék az írek a turistákat a halálos balesetek ellen

A sziklák széléről könnyen a mélybe szédülhet az ember.

Elkészíteni a tökéletes szelfit, és meghalni – sajnos történt már ilyen. Magasabb kiszögellések, sziklák széléről könnyen a mélybe szédülhet az ember, ha nem a biztonságra, hanem a lehető legtökéletesebb kép elkészítésére figyel. Több olyan esetről számolt már be a média, amikor óvatlan turisták azért haltak meg, mert veszélyes helyeken fényképezkedtek.

Oroszlánnal is szeretne szelfit készíteni az ír fotós
Türelmet és nagy kitartást igényelnek az állatokkal készített szelfik, főleg akkor, ha a kiszemelt kedvenc vadon él és harapós is.

A Lonely Planet számolt be arról, hogy Írországban miniszteri rendeletre a turisták által kedvelt, ám veszélyes helyekre szelfi-padokat telepítenek, hogy ilyen sajnálatos balesetek ne történhessenek meg a jövőben. Ilyen helyszín például az ír tengerparton lévő Moher-sziklák, ahol gyakori, hogy a turisták egészen a peremig merészkedtek, csak, hogy minél tökéletesebb szelfit lőjenek.

Jim Daily, az ír idősekért és a mentális egészségért felelős miniszter azt javasolta az ír nemzeti turisztikai fejlesztési hatóságnak, hogy a balesetek megelőzése érdekében telepítsenek szelfi üléseket a közkedvelt, de valamiért veszélyes turista célpontok környékére.

Ez lehet a megoldás a szelfibalesetek ellen? Nem tudni, de annyi bizonyos, hogy valahogy védeni kell a turistákat saját felelőtlenségüktől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik