Mozaik

50 éve hódította meg véglegesen a szíveket a Mézga család

1969-ben fejezték be az első széria hiányzó részeit.

A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt az 1960-as, ’70-es és ’80-as években, olyannyira, hogy azt Németországban, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban, és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták.

Az első négy részt 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban, de pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Abban az évben Georges de la Grandière francia producer pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett az első széria további 9 része. Az “Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai” különös történet, mely szerint Mézga Gézának és Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, MZ/X-szel, akivel újmagyar nyelven lehet szót érteni. MZ/X jövőbéli küldeményei eleinte lenyűgözőnek tűnnek, később azonban visszájukra fordulnak, és csak Aladár hidegvérén és leleményességén múlik, hogy elkerüljék a nagyobb veszedelmet.

És ez lett 50 éve az a tévés rajzfilm, ami a képernyők elé ültette szinte az egész országot.

Az első szériát követően a második (Mézga Aladár különös kalandjai ) 1972-ben – ezt 1974-től vetítették -, a harmadik (Vakáción a Mézga család) 1978-ban – ezt 1980-ban vetítették – készült el.

Kiemelt kép: youtube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik