Videón, ahogy szabadon engedik a Dél-Afrikában legyengülten talált magyar gólyát

Most már folytathatja útját Európába.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. február 19-én egy legyengült, magyar gyűrűs fehér gólyát találtak Fokváros közelében, a Morningstar Flying Club kisrepülőtéren.

A repülőtéren landolt gólya nem tudott újból a levegőbe emelkedni, csak rövid felszállási kísérleteket tett. A helyiek megfogták és a Society for the Prevention of Cruelty to Animals nevű állatvédő szervezetnek adták át. Kiderült, hogy a madarat fióka korában, 2017-ben Pákozdon Fenyvesi László gyűrűzte meg.

Az állatvédők által pénteken közzétett posztból kiderül, hogy a madarat megvizsgálták, sérülés nyomát nem találták nála, csupán nagyon sovány volt. A pihenés jót tett neki, állapota gyorsan javult és hamarosan elkezdett magától enni.

A gólyát Szergejnek nevezték el a helyiek. Mint írták, a magyar madarászok tájékoztatása szerint bizonyítottan még soha nem repült ilyen messzire gólya hazánkból, emiatt VIP-vendéghez méltó kezelést is kapott.

Az állatorvosokkal egyeztetve múlt héten úgy döntöttek, hogy egy közeli természetvédelmi területen szabadon engedik Szergejt, hogy folytathassa útját Európába.

Ez február 28-án meg is történt, és egy videót is feltöltöttek a Facebookra az akcióról.