Mozaik

Először láttak napfényt és szívtak friss levegőt a cirkuszi oroszlánok

A négy cirkuszi oroszlán egész életében bezárva élt, ezért mikor egy mentőakció keretében az oroszlánok új helyre kerültek, végtelenül ingerelte őket a szabadság, a korlátok megszűnése.

Luca, Charlie és Kay fiatal nőstényoroszlánok egy kijevi cirkuszban nevelkedtek, ott éltek 370 négyzetméternyi acél és beton közt. Ők és egy Nathan nevű kölyök a napfényt soha nem látták, a friss levegőt sem ismerték. Számukra az életet a cirkuszi látogatók őrjöngése és a bezártság jelentette, írja az MNN.

Nem csoda, hogy amikor a Lawrence Anthony Earth állatmentő szervezetek köszönhetően eljött a nap, és kinyíltak a ketrec rácsai, az oroszlánok depressziósak voltak, végtelenül ingerelte őket a szabadság, a korlátok megszűnése.

A szervezet létfontosságú szövetségeset talált a Turkish Airlinesban, amely biztosította az állatok számára a szükséges ellátást.

A török Cargo támogatásával a négy oroszlánt Dél-Afrikába tudtuk vinni

– mondta Lionel De Lange, a szervezet igazgatója.

Turkish Cargo

A légitársaság szállította 5500 kilométernyi távolságon át a négy oroszlánt Kijevből Isztambulon át Dél-Afrikába. Így a három nőstény és a kölyök a nagy nyílt síkságra kerültek, hogy kiheverjék a cirkuszi élet sebeit.

Először kissé ijesztőnek tűnt számukra az új élet a vadon furcsa lakói között: zebrák, leopárdok, struccok és a többi állat mind ismeretlen volt, nem beszélve a rengeteg erdőről és rétről, ahol lehetőség volt mozogni.

Élelmiszert is bőségesen kapnak, nem kell éhezniük, mint eddig.

A park munkatársai táplálják őket, mivel nincsenek a körülményekhez hozzászokva

– mondta el De Lange.

Turkish Cargo

Végre messze vannak az őrült tömegtől, akik egész életükben körülvették őket. Végre azon a helyen vannak, amit egy oroszlán otthonnak hívhat.

Az életük mostantól biztonságos lesz, nem kell orvvadászoktól tartaniuk, itt nem fognak rájuk vadászni. Végre élvezhetik az életet

– tette hozzá végül De Lange.

Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay.com

Ehető csomagolóanyagot fejlesztettek a tengeri teknősök védelmére
A környezetbarát lépéssel hosszabb távon tengeri állatok tízezreit menthetik meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik